torstai 31. heinäkuuta 2014

Viestittelyjä

Yhtenä iltana viime viikolla käytiin Inkan kanssa muistuttelemassa koirien mieleen viestiä. Illasta huolimatta oli hellelukemat. Juoksutettiin koiria vuoron perään. Inkan jäädessä Sätkän kanssa A-pisteelle liikuin RINNAN kanssa 100 metrin päähän B-pisteelle, johon Sätkä sai juosta ekan juoksunsa. Siitä kävelin molempien koirien kanssa 200 metriin C:lle. Sieltä Rinna sai juosta ensin ja Sätkä sitten. Tein jälkeä D:lle 300 metriin, jonne Sätkä juoksi ensin ja Rinna sitten. Kävelin koirien kanssa vielä 50 metriä 350 metriin asti E:lle, jossa koiran sai pulahtaa veteen. Lähetin Sätkän ensin ja Rinnan sitten. Rinna lähti, mutta kääntyi pian takaisin. Ajoin sen pois ja nyt koirakin päätyi aloituspisteeseen asti. Palasin takaisin 250 metriin. Sinne Rinna juoksi ensin ja Sätkä sitten. Lähetin koirat vielä samassa järjestyksessä takaisin A:lle.

Rinnan huono lähtö E:ltä saattoi johtua matkalla olleista ihmisistä. Hyvä sää oli houkuttanut muitakin ihmisiä liikkeelle. D-pisteen lähellä oli pari ihmistä istuskelemassa kalliolla ja koiria ulkoiluttava ihminen liikkui linjan päältä pariin oteeseen.

---

Eilen oltiin Keravan Koiraharrastajien järjestämässä viesti-illassa. Alkuun oli pari tuntia teoriaa ja sitten käytäntöä metsässä. Oli hurjan hyödyllistä kuulla ja nähdä mitä viestimetsässä oikeasti tapahtuukaan :) 

Nämä oli ekat ryhmätreenit pitkään aikaan eikä ryhmässä ole treenattukaan kuin pari kertaa aiemmin. Koirakoita oli nyt kuusi ja Rinna juoksi toisiksi vikana. Rinna nosti ehken vähän kierroksia muista, mutta yllättävän hyvin se keskittyi vain omaan työhönsä. Treenissä Rinna juoksi B-A-C-A-D, A:n ja D:n väli oli 500 m. Rata meni polkua pitkin. Koira juoksi hyvin, mutta sen hallinta kummassakin päässä oli puutteellista. Siihen treeniä. Myöskin enemmän koemaisia rutiineja pitää alkaa ottamaan. 

---

Tänään kokeiltiin ykkösluokan rataa. Rinna juoksi ekana. Vein siis Rinnan B-pisteelle kilometriin ja lähetin sieltä A-pisteelle Inkalle. Hyvin se juoksi. Sen jälkeen siirryin 300 m pidemmälle C-pisteelle. Inkan lähetettyä koiran se oli kaiketi käynyt B-pisteellä ja niillä main törmännyt toisiin ulkoilijoihin. Sitten Rin oli ilmaantunut takaisin A:lle, josta Inka lähetti sen uusiksi ja minä annoin ääniapua C:ltä. Näin saatiin koira perille. Lisää treeniä vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti