torstai 10. heinäkuuta 2014

Alkuviikkoa

Maanantaina HAU:n tokoissa jatkettiin SARAN seuruuprojektia, jossa periaatteena on siis äänestä jäähylle hetkeksi. Haluan viedä tämän nyt kunnolla loppuun asti. Luoksetulon stoppeja tein takapalkalla ja maahanmenoja etupalkalla. Ei ollut kovin kummosta, mutta kait palkan suuntaa pitää vielä ajaa sisään. Vauhti on takapalkalla nyt kootumpaa. Siitä ois helpompi tehdä hyvä stoppi.

RINNA teki ruutua. Olin ensin lähellä ruutua, sen oikealla puolen koiran juostessa täydeltä matkalta ruutuun. Näin blokkasin sen kaarratuksen ja koira teki tiukemman kurvin ruudussa. Väliin tehtiin pari leluruutua ja sitten ruutuun menoa minun ollessa lähetyspaikalla. Näissä käskytin koiraa menemään sen ollessa menossa ruutuun. Koira meni näin kerralla ruutuun syvemmälle.

Luoksetulon eteentuloa työstettiin myös. Paremmaksi tavaksi törmäämättömyyteen todettiin koiran käskytys maahan edessä. Tällä tavalla mun ajoituksella ei ole väliä. Lisäksi hiottiin koiran suoruutta edessä. Seuraamistakin tehtiin. Siinä keskittyminen täykkäriin vasempaan.


Tiistaina Irenen treeneissä oli ratana viikonlopun agirodun finaali. RINNA oli aito veepää. Se ei kuunnellut ohjausta, ei tullut käteen. Ekasta putkesta hypylle ohjatessa koira ei vilkaissutkaan mua, se näki vain kepit. Mua alkoi suututtaa, joka vain nosti Rinnan kierroksia. Karjuttiin siinä sitten molemmat :p Onneksi reenit alkoi kuitenkin sitten sujumaan. Hypyillä perinteinen valssaus valutti liikaa. Tiukemmat kurvit tuli, kun käänsin rintamasuuntaa enempi vastaan. Kepeille häiriökestettävyys treeniin.Oli helle ja ennen sekä jälkeen treenien koirat pääsi uimaan. Rinna on aina tykännyt läträtä, mutta nyt se näyttää jo tykkäävän uimisestä ihan uimisen vuoksi.


Keskiviikkona tehtiin maastotreenejä Sipoonkorvessa. Ilma oli lämmin, seisova. RINNA sai tehtäväkseen ensin janatreenit. Se sai nähdä jäljen teon eikä sen jälkeen jälkeä paljoa annettu vanheta. Jäljellä oli kolme nostokohtaa, n. 10-20 metrissä. Kaksi ekaa meni ongelmitta. Kolmannella jouduin lähettämään koira uusiksi sen lähdettyä vinoon. Uusinnalla sain sen lähtemään suoraan läpi pikkupuskan.

Sitten hakua. Rinna teki neljästi hajun haulla löydöt. Ekalla se ei ehkä tiennyt mitä oli tekemässä, sillä se vain juoksenteli ympäriinsä. Loput se löysi ripeästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti