tiistai 29. heinäkuuta 2014

Tokoja

Lauantaina tokoiltiin Päivin kanssa lähipuistonurtseilla helteessä. Koirat vuorotteli. RINNA aloitti treenaamaan luoksetulon maahanmenoja. Rumiahan ne on. Kokeillaan nyt takapalkkaa. Se pitää vaan ajaa sisään ensin. Seisomaanpysäytykset on takapalkalla hyviä.

Seuraamisessa palattiin alkuun eli naksuteltiin liikkeellelähtöjä ja ihan lyhyitä pätkiä. Lisäksi tehtiin häiriötreeniä ja katsastettiin koiran suoruutta perusasennoissa. Osaa se, mutta helposti huijaa niissä. Kaukoihin koira oli jälleen liian häslä. Malttia näihin. Lopuksi vielä ruutua. En osaa oikea-aikaisesti hoputtaa koiraa menemään ruudussa perälle asti, joten otetaan nyt kosketusalusta taas käyttöön.

SARA teki ekana tunnaria. Tehtiin normisti kolme kertaa. Kaikissa koira toi oikean, mutta kohteli muita kapuloita rumasti. Kaukoissa Päivi teki häiriöitä koiran takana ja tämähän taas ahdisti. Koira tartti useampia käskyjä vaihdon toteuttamiseen eikä tekniikka ollut priimaa. Sara pääsee kuitenkin näistä häiriöistä aika nopsaan yli ja nytkin teki sitten paremmin. Näitä lisää. Sarppa teki myöskin seuraamista. Ääntä ei saatu koirasta nyt kuin kerran. Sain nollattua sen jälkeen koiran ja palkattua hyvästä.

Kuva: Tiia Hämäläinen
Maanantaina oli Tiltun tokoja Malminkartanon nurtsilla. Aiheena oli hyppynouto. SARALLE lähdetään työstämään vähän lisää vauhtia luovutusasentoon tuloon. Peruutan koiran alta pois ja kehun yrittämisestä, palkkaus kuitenkin vasta kun koira on saanut rintamasuuntansa käännettyä. Alkuun helpommista kulmista, sitten tiukemmista tulot. Lisäksi vauhtia tuloon minun juostessa tai kävellessä koirasta poispäin. Lopulta nämä yhdistetään. 

Ennen omaa vuoroa tehtiin ruutua pallon ollessa mulla kädessä. Sara ei osaa silloin ajatella :p Nytkin alusta oli ruudussa apuna, mutta koira sinkoili sinne tänne. Eikä se edes onnistuneen yrityksen jälkeen osannut päätyä uudestaan alustalle. Toistojen myötä alkoi sujumaan. Näitä lisää. Lopuksi tehtiin paikkamakuu. Sara teki sen pää maassa. Koira oli rentona. Pää nousi vain välipalkkausten jälkeen. Muuten oli hyvä.

RINNAN kanssa tein koemaisempaa settiä. Ekana avon kaukot, hyvä. Sitten metallinouto. Tässä nami heiton jälkeen koiran ottaessa kontaktia ennen kapulalle vapautusta. Hyvä suoritus. Liikkeestä istumisessa koira meni maahan, mutta seuraaminen oli hyvää. Luoksetulossa jättäessä maahan kyynärät helposti nousee, nytkin. Eteentulo lyhyeltä matkalta oli hyvä. Liikkeestä istuminen tehtiin uusiksi. Nyt onnistui istuminen, mutta seuraaminen oli huonompaa, tehtiin kohden ruutua. Ruutuun virittelyn jälkeen jälleen nami koiran otettua kontaktia. Ruudussa oli alusta apuna. Muuten hyvä suoritus, mutta sivulletulossa koira juoksi ohi. Se kyllä korjasi itse seuruuseen. Lopuksi vielä seuraaminen. Rin edisteli, mutta tehtiinkin paljon sitten vasempaan käännöksiä. Askeleissa ja paikoillaan käännöksissä tuli jokunen vino perusasento, lisäksi koira ei osaa peruuttaessa pitää rintamasuuntaansa. Rin oli tosi kiva! Se palkkautui sosiaalisista taputuksista. Se kanssa oli helppo tehdä. Näitä lisää. Ennen ja jälkeen loppupalkaksi koira sai etsiä maasta nameja. Otetaan tämä tavaksi

Kuva: Tiia Hämäläinen
Tiistaina kimppatokoiltiin Heurekan nurtseilla. Oli sillisalaattitreenit. SARA osallistui paikkamakuuseen tehden sen pää maassa. Kaikki meni hyvin siihes asti kunnes läheisestä kesäteatterista kuului huutoa kuorossa. Pää nousi ja onnistuin vähän sen korjauksessa paineistamaan koiraa. Tehtiin vielä pään jumppaa ja koira palautui rennoksi.

RINNA aloitti oman vuoronsa puun kierroilla tehtävillä luoksetulon pysäytyksillä pallo ollessa takapalkkana. Maahanmenot oli nyt hyviä! Samoin oli stopitkin. Tunnaria tehtiin pitkästä aikaa. Laitoin kapulat ympyrään ja oman keskelle. Koira kiersi pitkään ympyrää eikä tajunnut heti keskelläkin olevan kapulan. Hyvin koira malttoi ja kapula löytyi. Luovutuksessa kapula putosi. Juurikin tästä syystä tunnareita ei ole hirveesti tehty. Haluan opettaa koiran ottamaan kapulan kapulan kunnolla etuhammasotteella ettei kapula putoile. Kaukoissa koira oli taas liian häslä ja tehtiin vaihtoja vain läheltä.

SARA tauotti välillä. Se teki jääviä. Liikkeestä seisomiseen on opeteltu uutta tekniikkaa ja se onnistuu jo avuilla seuruussa. Jatketaan sen työstöä. Kaukot koira teki hyvin. Yritin häiritä sitä nameja heiluttamalla nenän edessä, muttei koira mennyt lankaan. Tunnarikapulalla tehtiin edellispäivän läksyjä. Pienemmän kapulan kanssa koira sai käännettyä rintamasuunnan näpsäkämmin. Tehtiin tunnarikin. Se sujui. Olin kapuloiden lähellä. Lopuksi koira sai juosta ruutuun. Paikka oli jälleen vähän hakusessa, kun mulla oli pallo kädessä. Juoksuttelin koiraa aikansa ja alkoi sujumaan.

RINNA aloitti toisen kierroksensa ruudulla. Ruudussa oli alusta. Muistinkin miksen ole alustaa käyttänyt ruudussa. Koira steppaa. Seisokäskyllä se lopetti, joten ongelma on ainakin toistaiseksi ratkottu. Oli hyviä ruutuja. Rinnakin työsti jäävien tekniikkaa. Maahanmenot hoituu hyvin pienellä käsiavulla. Seisomisissa on myöskin vielä apu. Istumiset onnistuu ilman. Seuruussa työstettiin askeleita. Tehtiin kaukot toistamiseen ja nyt koiran mielentila oli parempi. Vaihdot onnistui kympistä.

Lopuksi koira teki koemaisesti liikkeestä istumisen, avon kaukot pidemmältä matkalta, suoran luoksetulon sekä seuraamisen. Oli ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti