sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Jälkiä

Perjantaina lenkillä tein RINNALLE pientä jälkitreeniä. Tein niitylle lyhkäsen jäljen koiran nähden. Koira pääsi heti hommiin. Jäljellä oli kaksi nostokohtaa n. 50 metrissä. Ekassa liina pääsi yllättäen kiristymään, josta johtuen koira alkoi seilaamaan sivulle ja jouduin lähettämään uudestaan suoraan pariin kertaan. Toisessa koira alkoi aikasten jo oikomaan jäljen suuntaan, jonka takia jouduin korjaamaan suoruutta uusilla lähetyksillä. Jäljen nostokohtien jälkeen oli purkit. Toiselta koira sai jatkaa jäljestämistään. Viitisen metriä purkista oli namikasa ja siitä eteenpäin jälki jatkui muutaman kymmenen metrisen joka askeleelle namitettuna. Rin keräsi itsensä tosi hyvin namitettuihin kohtiin. Se ei kamalasti rynninyt vaan tarkisti kuta kuinkin joka askeleen. Nameja taisi jäädä jokunen syömättä, sillä heinikko oli vähän liian korkeaa

---

Launtaina aikasin aamulla mentiin Tiinan kanssa ensin Kattilajärvelle. RINNA teki taas janatreeniä. Se sai jälleen nähdä, kun jälki tehtiin. Nostokohtia oli kolme, n. 20-40 metrissä. Ekassa ja vikassa jouduin lähettelemään koiraa uusiksi, sillä se lähti vinoon, ehkä jo oikomaan jäljelle. Tarttis näissä käyttää enempi maastomuotoja tukemassa.

Sitten suunnattiin Kauklahden kentälle. Rinnalle ammuttiin kahdesti sekä makuussa että seuruussa. Ei reaktioita. Seuruuta koira teki hyvin! Sitten muistuteltiin vielä luoksetulon eteentuloa ilman törmäämistä, ensin kiertojen kautta ja sitten tulona. Näitä saa vielä muistutella.

SARA oli autossa paukkujen ajan ja se otti niistä paineita. Otin koiran lopuksi hieman tekemään. Se teki ensin luoksetulon pysäytyksiä kiertojen kautta. Oli ok. Seuraamista se teki muuten hyvin, mutta se vilkuili pysähdyksissä normaalia enempi. Loppuun vielä kaukoja. Näissä tekniikka ei pysynyt ensin kasassa, mutta sitten onnistui.

---

Sunnuntaina oli Virve Sormusen jälkikoulutus Hyvinkäällä. Oli helle. Jälkien vanhetessa tehtiin esineruutua. Olin Saran kanssa tallomassa aluetta, mutta esineet oli Virven. Ne piilotettiin. RINNA oli pätevänä! Se teki töitä ajatuksella ja löysi kaikki kolme esinettä nopsaan.

Jälki oli Virven tekemä, 900 metriä pitkä kuudella kepillä. Alun n. 50 metrisen janan koira hoiti hyvin, mutta se nosti takajäljen. Käänsin koiran ympäri ja sitten mentiin. Heti alussa oli kulma ja koira meni siitä yli. Se joutui jonkin aikaa selvittelemään jäljen kulkua. Sittemmin koira seurasi hyvin jälkeä pitkin. Se selvitti kulmat sekä terävät että tavalliset, poluille menot, sieltä poikkeamat ja ylitykset. Tyyli koiralla oli hitaampi kuin tavallisesti. Lisäksi se kulki enempi pää ylhäällä läähättäen. Varmaankin kuumuuden syytä. Lopussa koiralla oli vaikeuksia. Oliko koira vain väsynyt vai oliko joku sotkenut jälkeä. Se lähti muutamaan kertaan taaksepäin varmistelemaan ennen kuin eteni loppuun asti. Kepit löytyi yhtä lukuun ottamatta. Kolmoskeppi jäi. Siinä oli maastonmuutos. Treeniin edelleen janat, kulmat heti jäljen noston jälkeen sekä maaston muutoksissa, samoin kepit maaston muutoksissa.

SARAKIN oli mukana ja siellä oli liikaa paarmoja ym. kärpäsiä Saran mieleen. Sitä alkoi ahdistaa :/ Jäätiin koulutuksen lopuksi keräämään vähän mustikoita ja metsämansikoita ja siinä Sarakin pääsi yli jo kärpäsistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti