keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Hellettä

Tiistaina RINNALLA oli Irenen koulutus. Lämmintä oli, koirat kävi ennen, jälkeen ja välissäkin uimassa. Ratana oli viime viikkoisten episten rata. Eniten työstöä vaati kepit. Poistuin helposti linjaltani tai käänsin rintamasuuntaa liian aikaisin, näistä koira lopetti pujottelun ja kiirehti jo eteenpäin. Kun pidin linjat ja rintamasuunnat, niin sujui. Kutosestettä kokeilin ohjata molempien siivekkeitä kierrättäen. Tässäkin oli helposti myöhässä ja koiran kaarteet valui, sillä jouduin keskittymään koiran kepittelyyn. Ne kepit pitää treenata häiriökestävimmiksi.

Sitten vielä vähän tokoja. Testailin Rinnan kaukojen tilannetta. Koira osaa vaihdot jotenkuten nyt n. 10 metristä. Varmuus ei tokikaan ole vielä suurta, etenkään seisomaanlyhennyksissä. Eli lisää kotijumppaa. Lisäksi kokeilin pitkästä aikaa luoksetulon stoppeja putkesta vauhtia ottaen. Yllättävän hyvin koira muisti ja teki! Näihin tarttisi treenata täsmällisemmin.


SARA teki reippaita kaukoja, innokasta seuraamista sekä keskinkertaisia luoksetulon maahanmenoja.

Keskiviikkona kimppatokoiltiin Malminkartanon nurtseilla. Ensin tehtiin paikallaanolot. Parin miniuutin istuminen sujui SARALTA hyvin. Makuuta tehtiin pariin otteeseen. Sara teki päätä maassa. Tauko tästä on tehnyt hyvää ja koira oli rennompi. Työstöä liike silti vielä vaatii.

Omalla vuorollansa Sara teki liikkuroitua seuraamista. Saran ääntelyongelmien esiinsaanti vaatii yleensä liikkurin. Nyt Sara alkoikin ääntelemään. Jäähystä ääntely vaan lisääntyy ellei koiraa saa nollattua. Nytkin kävi näin. Onneksi nollaus onnistui ja voitiin lopettaa hiljaiseen koiraan. Malttia mulle nyt vaan tämän läpi viemiseksi. Tunnari on tosiaan rikki. Tää korostuu, kun tunnareita etsitään monta kertaa peräkkäin. Nyt parilla ekalla koira koski väärään, mutta toi oman. Sitten se toi väärän ja toistolla löysi oman. Vikalla onnistui. Työstöön tämäkin.

Koira teki myös kaukoja pienessä ylä- ja alamäessä. Hyvin näytti sujuvan. Pitää kokeilla joskus jyrkemmässäkin rinteessä ;) Lisäksi koira sai hakea ruutuun ja hyvin se hakikin vaikka mulla olikin pallo kädessä. Koitin koiraa harhauttaakin teettämällä temppuja, esim. jalkojen välissä pujottelua, ja kesken kaiken lähetin ruutuun. Ei mennyt lankaan. Tosin oltiinkin ruudun vieressä eikä muita häiriöesineitä ollut lähellä.


RINNA teki ruutuja. Kauempaa lähettäessä olin itse ruudun lähellä. Lähempää lähettäessä kiritin koiraa juoksemaan loppuun asti. Paikka ruudussa olikin nyt pääasiassa riittävän takana. Tehtiin lisäksi ruudun muitakin osia pitkästä aikaa eli maahanmenoa ruudussa ja sieltä seuraamaan tuloa. Hyvin oli koiralla nämä osat muistissa.

  
Kaukoissa koira hätäili (tai ehkä minä häitäilin :p ) eikä vaihdot pääasiassa olleet hyviä. Näihin enempi jumppaa ja toistoja. Kakskiloisella kapulallakin jumpattiin, siis niskoja tällä kertaa. Luoksetulossa harkkasin ensin eteentuloja läheltä ja sitten vähän kauempaa. Lopuksi vielä takapalkalla stopitkin. Oli ok. Loput ruokansa Rin söi imuuttamalla seuraamista. Seuraamiseen pitäisi keskittyä enempi. Nyt vähän välttelen sitä, kun en ole tyytyväinen :/ Ei se tekemättä parane. 

Kuvat: Tiia Hämäläinen

2 kommenttia: