keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Niin arkista

Maanantaina RINNALLA oli triplatreenit. Mentiin pitkästä aikaa pyöräillen, 5,5 km. Koiralla ei ollut käytöstapoja vaan se veti laukalla. Ensin oli ATD:n hallilla Päivin tokokurssia. Kerettiin ekaa kertaa mukaan toisiksi vikalle kerralle :p Rinnalle aiheeksi valitsin seuraamisen ja jäävät. Seuraamisessa silloin tällöinen poikittaminen on se pahin ongelma tällä hetkellä. Tähän avuksi enempi ulospäin suuntautuvaa palkkaamista. Muuten seuraaminen alkaa tuntumaan jo kivalta! Jääviä tehtiin takapalkalla. Seisomiseen tämä toimii todella hyvin. Maahanmenossa käsiapu auttaa enempi. Istuminen on hyvä. Loppuun vielä eteentuloja. Ensin lyhkäseltä matkalta, sitten pidemmältä. Nämä alkaa sujua. Koira tuli vauhdilla kuitenkaan törmäämättä. Edessä asento oli suora.

Sitten aksoihin, jossa olikin kisateema. Rata saatiin mennä kahdesti. Ekalla kerralla ohjaus oli todella huonoa. Toisella kierroksella sain ohjauksen toimimaan vasta radan puolivälistä lähtien. Mitähän nappia pitäisi päässä painaa, että saisi sen ohjauksen toimimaan ihan heti?

Lopuksi vielä HAU:n tokot. Aloitettiin paikallaanoloilla, ensin istuminen, sitten makuu. Kummassakin koira kertaalleen nuuskaisi, siitä huomautin. Muuten olot oli ihan hyvät, myös maahanmeno oli ripeä. Sitten Rimppa teki samoja kuin mitä aiemminkin. Kaikki teki kentällä yhtä aikaa, joten aika hyvät oli häiriöt. Rinna läksi sitten Inkalle yökylään :D

Sain koiran takaisin seuraavana aamuna, kun tehtiin koemaisemmat tottikset Inkan kanssa Talissa. Rinna oli ekana makuussa. Se nousi istumaan seuruukaavion tai liikkeestä istumisen aikana. Käskin koiran takaisin maihin. Muissakin liikkeissä saatiin nyt koevirheet esiin ja sain niistä koiralle sanottua. Liikkeellelähdöissä koira koitti äännähtää, en antanut sen lähteä äänen kanssa mukaan. Muuten seuraaminen oli ok. Liikkeestä istumisessa koira singahti käskystä eteenpäin, se vähän ennakoi eteenmenoa :p Paristi sen jälkeen se meni maihin käskystä ennen kuin liike onnistui istumisena. Juoksusta maahanmeno oli huono, seisominen oli parempi. Luoksetuloissa koira joko törmäsi tai juoksi ohi. Se ei yhtään jarruttanut, kun en antanut apuja. Noudoissa koira nyki heitossa ja kapulan luovutuksen jälkeen se äännähtää mieluusti sivullesiirtymisessä. Näistä yritin koiralle sanoa. Lisäksi hypyllä Rin jäi kiinni A-esteeseen. En saanut sitä irtsi siitä ennen kapulan heittoa. Eteenmenossa Rinna keuli seuruussa. Tein silloin täyskäännöstä. Eteenmenossa se meni vauhdilla, mutta jälleen se reagoi hitaasti maahankäskyyn.

Korjaussarjaa sitten. Liikkeestä istuminen onnistui ja luoksetulotkin onnistui avuilla. Niihin vaan edelleen toistoja lisää oikeasta toiminnasta. Eteenmenossa käskytin koiraa sarjana maahan ja se meni nopsempaan. Näissä se on saanut palkan multa ja toivon koiran yhdistävän sen ja nopsentavan liikettä. Noudoissa otin vielä luovutuksesta sivullesiirtymiä namitettuna. Hyvä reeni, kun tuli niin paljon koevirheitä esiin. Näitä lisää. Lisäksi kentälle menoon pitää taas puuttua. Nyt koira olisi keulinut. Kapulan haut sujuu, kunhan vain itse keskityn näissä koiraankin.

Illemmalla tiistaina oli huippisaksat Pirjon opastamana. Rinna oli hyvin räjähtelevä ja minä heräsin vasta treenin loppupuolella, ei hyvä yhdistelmä. Aiheena oli serpentiinit. Rinnalla oli ongelmia maltin kanssa. Se ei malttaisi hypätä hyppyjä, sillä juoksemalla niiden ohi pääsee nopeempaa... Mun pitäisi osata ohjeistaa koiraa ajoissa ja vaatia tarpeeksi jämäkällä ohjauksella oikeaa toimintaa. Lisäksi rataan kuului saksalaisia. Näissäkin ajoissa oleva ja selkeä ohjaus ois hyväksi.

Läksyksi:
  • Serpentiini. Hypyt alkuun vinoina, jotta koira varmemmin päätyy niille. Alkuun riittää pari hyppyä, osaamisen kasvaessa lisää. Oikea-aikaisuus, rytmitys, linjat.
  • Kauko-ohjaus. Vaikkapa serpentiiniä minun ohjatessa kauempana paikoiltaan. Alkuun yhdellä hypyllä, sitten osaamisen mukaan hyppyjä lisää. Palkka sinne minne koiran halutaan menevän
  • Saksalaiset. Näissä etenkin koiralle sietokykyä ohjaajaan :p Palkka valmiiksi maahan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti