tiistai 23. syyskuuta 2014

Yhden treenikoiran ihminen

Maanantai oli taas monitreenipäivä. Onneksi tämä oli viimeinen kerta tällä erää. Vaikka koiren kanssa treenailusta pidänkin, niin rajansa on kuitenkin kaikella :p

Ensin SARA teki hyppytekniikkajumppaa. Se teki perussarjaa ja kasvavaa. Se suoriutui sarppamaisesti. Sitten Sara pääsi tokoilemaan ATD:n tokoihin. Olisin kuvitellut koiran olevan tauon jäljiltä räjähdyspisteessä, mutta se olikin yllättävän seesteinen. Katsastettiin EVL:n yksilöliikkeiden tilanne. Tehtiin koemaisesti, mutta palkkailin koiraa siellä täällä. Luoksetulossa koira ei tullut kiitolaukkaa ja sen takia stoppi onnistuikin hyvin. Loppuperusasento oli reilusti vino. Zeta oli kivanoloinen. Ruutukin oli hyvä. Tunnari oli ok. Kaukot oli myös hyvät. Ohjatussa noudossa koiralta pääsi ääni merkillemenossa. Metallihyppynoudossa se nyki. Ja seuruussa muutamassa kohtaa tuli ääntä. Suurempia ilmiöitä ei siis tauon aikana ollut tullut, vaan kaikki oli niinkuin ne silloin jätettiin. Jatketaan siis siitä.

Seuraavaksi oli RINNAN aksat, joissa valssiteema jatkui. Mäkin ehkä jo kohta opin ;)


Lisäksi tehtiin kepeillä mun aiheuttamia häiriöitä. Rinna häiriintyy mun yhtäkkisistä liikkeistä. Se ei vielä kestä niitä. Mun pitää ohjatessa muistaa jättää esim. valssauksissa ohjaava käsi päälle ja vaihtaa kättä vasta koiran pujoteltua loppuun. Lisäksi saatiin läksyksi avokulmista kepeille haku. Rinnan kierrokset nousee helposti kepeistä ja silloin se ei enää ajattele. Nyt vahvistetaan ekan välin löytymistä niin, että se kestää kovissakin kierroksissa. Muistuttelin myös puomilla itsenäisestä alastulosta mun jäädessä kauemmaksi.

Illan päätteeksi oli vielä HAU:n tokot, jossa oli Sirken koulutuskerta. Rinna treenasi ensin paikkamakuuta toisen koirakon tehdessä häiriötä. Toisen koiran tehdessä putkea Rinna nyki ja nosteli kyynäriään, mutta korjasi asentonsa sitten itse. Selvästi se tietää mitä pitää tehdä. Häiriöiden lisäksi pitää treenata jättöjä. Voisin ottaa alle palkatonta treeniä ja koiran oikein odottaessa jo palkkaa laittaa se vielä makuuseen. Sen vain pitää oppia oikean mielentila siihen.

Katsastettiin vielä Rinnan seuraamisen tilanne. Tällä hetkellähän Rinnan asenne on useimmiten kiva, mutta se silti edistää. Kokeillaan nyt koiran pään työntämistä eteenpäin. Koira saa palkkaa, kun se osaa vastustaa työntämistä jopa peruuttaen. Jatkossa paikan muistutuksesta pitäisi riittää vain kosketus koiran takaraivoon. Kokeillaan tätä, koirakin tykkäsi.

Hoksasin myös yhden syyn lisää siihen, miksi Rinnan kanssa aksat ja kaikki muutkin on nyt sujunut paremmin. Saran saikun aikana olen pystynyt keskittymään vain yhteen koiraan. En vaan edelleenkään osaa treenata kahta koiraa samanaikaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti