torstai 5. maaliskuuta 2015

Agilityn ihmeet

Maanantaina RINNA oli aksoissaan maksikoira. Sen kanssa harjoitetta tehtiin este-pari kerrallaan.


Takaakiertorivissä saatiin onnistumaan kaksi kolmesta. Mulla ei vaan usko riitä, että kerkeisisin ohjaamaan Rinnaa koko rivin. Kakkosella olin helposti koiraa edellä, muttei sitten vaan kantti riittänyt ohjata kolmatta. Agility muutenkin on viime aikoina ollut varsin valaisevaa. Mun kroppa tekee asiat erilailla kuin kuvittelen sen tekevän. Nykyään alan jo tiedostamaan tätä. Pystyn esimerkiksi nimeämään väärin tekevän käden, mutten saa sitä siltikään seuraavalla kerralla tekemään niinkuin pitäisi. Turhauttavaa, mutta eteenpäin kait mennään :p Ainiin, Rinna muuten osaakin takaakierrot kauempaakin lähetettynä, kunhan vain sen sinne lähettää.

SARA tokoili seuraavaksi Päivin kurssilla. Tehtiin alkuun luoksetulon pysäytyksiä heittotakapalkkauksella. Onnistui kivasti. Sitten tehtiin tunnareita. Näissä Saralla on usein liikaa virtaa eikä haistelu suju nätisti. Nyt lisättiin koiraan kierroksia putken kautta juoksulla tai leikityksellä ja Sara alkoi tekemään virheitä. Näitä lisää. Haluan koiran pystyvän tekemään erottelun kierroksistaan huolimatta. Virheiden määrään vaikutti myös vähänlainen kapulan hajustaminen, jolloin Saran nenä ei vaan toimi. Näitäkin harjotteita lisää.

Sitten tehtiin liikkeitä koemaisesti: ruutu, ohjattu nouto, kaukot, zeta, metallihyppynouto, zeta uudestaan ja luoksetulo. Zeta tehtiin kahteen kertaan ilman asentoja, sillä koira on alkanut kovasti odottaa liikkurin asentokäskytyksiä. Yllätyksellisyyttä saisi olla lisääkin. Kaiken kaikkiaan Sara teki kivaa settiä :) Lopussa se sai palkkansa luoksetulosta, vaikkakaan hyvät pysäytykset ei kantaneet ketjutuksen jälkeen liikkeeseen. Edelleen lisää vahvistusta oikeanlaisiin pysäytyksiin ja niiden ketjuttaminen muiden liikkeiden kanssa.

---

Tiistaina Sporttis-kimppiksessä tehtiin ratana:


SARANKIN kanssa tuli oivalluksia, kun sain ajoitettua valssit kerrankin oikein. Koiran ollessa ponnistuspaikassa mun jalat jo kerto seuraavan esteen ja kyllä Sarakin näppärästi kääntyi! Samoin takaakierron Sarppakin osaa kauempaa lähettäen :p 

---

Torstaina SARAN aksoissa valssattiin edelleen. Alan jo ehkä tykkäämään valsseista ;)Radassa eniten haastetta ohjauksessa tuotti esteet 2.-4. Kokeilin eri ohjauskuvioita ja esimerkiksi persjättö jäi liian myöhäiseksi kolmosen jälkeen, kun ennen kolmosta piti koiraa linjata paremmin hypylle. Paras oli ohjata rauhassa kolmonen ja takaaleikata nelosella. Se käänsi tarpeeksi koiraa pois putkelta. Toinen treenin aihe oli kepit verkkoaitaa kohden. Seinää kohden kepit on sujuneet, mutta verkkoaita on vissiin toinen juttu :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti