maanantai 30. maaliskuuta 2015

Aksaa, tokoa ja temppuja

SARAN torstain treeneissä tehtiin alla olevaa helpohkoa rataa (kuvasta poiketen seiskana muuri). Siltikin minulla oli ongelmia rytmityksessä. Milloin olin liian aikaisessa ohjaamisessa, milloin liian myöhässä. Sain kuitenkin lopulta ohjattua koiraa oikeassa rytmissä.


Ennen ja jälkeen radan tehtiin hyppytekniikkana perussarjaa. Esteet oli raskaammat englantilaiset ja ne taisi aiheuttaa Saralle vähän päänvaivaa näköharhana. Tavallisesti Sara saa olla lähellä ekaa estettä korostaen näin takapään käyttöä hyppäämisessä. Nyt esteen läheltä lähteminen sai koiran hyppäämään hankalan näköisesti sarjan ekat esteet. Kun laitoin koiran reilusti kauemmas estesarjasta, se hyppäsi tällä kertaa niin paremmin.

---

Sunnuntaina oli koemaiset treenit Malminkartanon nurtsilla. Rakennettiin kaksi kehää, joiden väliin laitettiin värikästä kehänauhaa lepattamaan. SARA oli paikallaanoloissa. Se meni minuutin jälkeen maahan istumisessa. Kävin käskemässä sen takaisin istumaan. Otin koiran suoraan autosta riviin, unohdin vielä viritellä koiran istumiseen ja tämä oli seuraus :p Makuussa kolmen minuutin kohdalla Sara nosti päänsä maasta. Käskytin sen etäältä laittamaan päänsä takaisin maahan ja siellä se pysyi loppuun asti, mutta nosti taas päänsä, kun olin kävelemässä koiran ohi. Se nosti tässä tilanteessa vielä toisenkin kerran päänsä ylös. Lopulta onnistui pään maassa pito, mutta sitten koira ei noussut ekalla käskyllä sivulle. Sara ei kestä yhtään korjailuja paikallaanoloissa. Se ottaa herkästti niistä painetta. Vapautin koiran ja hetken höntsäilyn jälkeen se teki taas hyviä maahanmenoja, pään laittoja ja sivullenousuja.

Yksilöliikkeistä tehtiin ekana ja vikana tunnari. Eka oli hätiköidympi, toinen rauhallisempi. Seuraamisessa päästiin äänettä kaavion loppupuolelle asti. Sitten tuli askeleet ja äänet. Koitin saada koiraa rauhottumaan silittelyillä, mutten onnistunut siinä, joten otin näissä tilanteissa koiran lennosta mukaan. Sekä kaukoissa että luoksetulossa tein liikkeen vain poispäinkävelyyn asti, jonka jälkeen palasin palkkaamaan koiran. Kaukoissa koiralta pääsi pieni ääni maahanmenossa, luoksetulossa se oli hiljaa.

Ruutu ja ohjattu oli molemmat vaikeita. Ruutu oli kulmassa, joka oli ympäröity kehänauhalla ja ruudun takana oli vielä maali. Merkiltä ruutuunmenomatkaa sivuten oli lisää kehänauhaa, estettä ja lisää merkkejä lähetyssuunnasta riippuen. Sara ei juossut suoraviivaisesti ruutuun ja se meni ruudun sivusta sisään. Maahanmeno ei onnistunut vasta kuin toisella käskyllä. Näitä pitäisi treenata lisää. Ohjatussa noudossa kapuloiden takana oli sitä kehänauhaa ja toisessa kehässä ruutu sekä hyppy. Kapulat ei erottuneet kunnolla taustastaan. Saralla oli vaikeuksia ja vasta kapulan osoittamisen jälkeen koira löysi sen. Hyppyeste oli myöskin haasteellinen. Se oli metriä kapeampi avoeste. Pienestäkin vinoudesta Sara tuli takaisin tullessa hypyn ohitse. Korjaussarjassa treenattiinkin vinoja noutoja sillä sekä lisäksi ohjattua noutoa ja ruutua.

RINNA teki myös tunnarit ekana ja vikana. Molemmat oli yhtä hasardeja :p Kaukot onnistui melkein. Liikkumista tuli s-m-vaihdossa. Ruutuun Rinnan oli vaikea löytää. Se löysi sinne vasta läheltä lähettäessä. Kaaviota kävellessä koira vinkui. Kaavion kävelyn jälkeen palasin palkkaamaan koiraa ruutuun. Samoin luoksetulossa liike lopetettiin poiskävelyn jälkeiseen palkkaukseen. Mun kävellessä poispäin koira oli piipahtanut pari kertaa heti jätön jälkeen ja sitten ryöminyt hieman :p Jospa ruoan syöminen rauhottaisin näitä. Hyppy oli Rinnallekin vaikea. Tehtiin sitä vielä erikseen. Ensin vinoissa noudoissa Rinna jäi kapulaan niin kiinni, ettei hypännyt mennessäänkään. Treenin myötä alkoi sujumaan, myös paluuhypyt. Merkkejä tehdessä koira jäi kiinni ruutuun. En alkanyt vääntämään vaan tehtiin merkkiä eri suuntaan. Lisäksi tehtiin merkillä kaukoja, onnistui. Koira teki myös pari kertaa ruutua. Nyt sinne oli jo helppo löytää.

Sunnuntaina alkoi myöskin DOTIN muutaman kerran temppukurssi Anun vetämänä. Halusin jotain suhdetta kehittävää Dotin kanssa ja ilmotin sen tuonne :) Nyt tehtiin merkkien kiertoja, matalaa hyppyä ja vanteen läpi menemistä. Vadin kanssa tehtiin vatiin menoa ja väärinpäin olevan vadille päälle menoa eri tassukokoonpanoin. Lisäksi pujoteltiin jalkojen välissä, kuljettiin koira jalkojen välissä sekä koira sai mennä ohjaajaa ympäri kumpaankin suuntaan. Näistä tehtiin myös pieniä temppuratoja. Kaikki temput oli enempi vähempi tuttuja Dotille. Suurin osa tempuista on otettu mukaan tarjonnan kautta, ne vaan on suureksi osaksi vielä nimeämättä. Hyvin Dot kuitenkin ynnäsi asioita ja otti vihjeen tulevista hommista. Se tarjoili asioita tosi hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti