tiistai 10. maaliskuuta 2015

Jobeja

Sunnuntai-illan kimppatokoissa treenattiin pidemmän kaavan kautta kaikki. SARA teki EVL:n liikkeet kolmessa osassa. Ensimmäisessä tehtiin ensin luoksetulo, sitten ruutu ja taas luoksetulo. Luoksetulossa koira sai heittotakapalkkaa stopista. Tässä setissä Sara ei tehnyt niin hyviä pysäytyksiä kuin se on näin tehnyt. Lisäksi koira äänteli jätössä. Laitoin sille ruokaa maahan, mutta syötyään se aloitti vinkumisen. Vinkuminen jäi, kun koira ei saanut syödä ruokaansa ennen kuin olin kävellyt pois ja kääntynyt koiraa kohden. Näin siis jatkossa. Ruudun vieressä oli hyppyeste ja sinnehän Sara meni ekalla yrityksellä ruudun sijaan. Ruutuliikkeessä hyppy vaan vetää Saraa aina :p Toistolla onnistui hyvin. Jatkettiin koemaisesti vielä ohjattu nouto ja zeta. Zetan seuruutin läpi ilman asentoja. Liikkeellelähdössä koirasta pääsi ääni, joten otin lähdon uusiksi. Muutenkin seuraaminen oli rumaa, koira painoi, muttei muuten nyt reagoinut liikkurin käskytyksiin.

Tauon jälkeen tehtiin paikallaanolot. Jätin Saran vinoon piiloon nähden. Istuminen sujui hyvin. Makuu pää maassa ei kestänyt vielä vinoutta. Palautin koiran suoraan ja jätin sille palkan nenän eteen. Pää maassa makuu kaipaa edelleen lisää treeniä. Pitäisi treenata liike loppuun asti.

Toisen tauon jälkeen jatkettiin loput liikkeet. Jälleen otettiin ensin luoksetulo, välissä metallihyppynouto ja taas luoksetulo. Luoksetuloissa tuli taas heittotakapalkkaa stopista. Nyt Sara stoppasi hyvin. Sitten vielä loput liikkeet eli tunnari, kaukot ja seuraaminen. Kaikki oli hyvää, jopa seuraaminen. Paristi koira äänsi lähdössä. Näissä yritin rauhottaa koiran ennen kuin otin uuden liikkeellelähdön.

RINNAKIN teki apparin kanssa heittotakapalkkausta luoksetulossa. Välillä se onnistui pysähtymään ihan hyvin, mutta kokonaisuutena liike ei ole nyt ollenkaan toimiva :/ Edelleen pitäisi vahvistaa paljon osia, eikä hätiköidä :p Rinna teki myös tunnarin liikkuroituna. Näihin on nyt tullut tavaksi tarkastelut. Nytkin koira pyöri vinhasti ympäri ympärätunnarissa ennen kuin oli varma oikeasta. Tunnareita siis nyt enemmän ohjelmaan. Ruutua tehtiin ensin kosketusalustan kanssa, sitten ilman ja välillä alustalla. Paikan haku toimi koiralla oikein hyvin näin. Seuraamista otettiin jokunen lyhyt pätkä väliin kuuntelutreeninä ruutuun menojen kanssa. Oli ihan hyvää. Kaukoissa Rinnassa oli liikaa virtaa. Se yritti liikaa ja liikkui taaksepäin.

DOO pääsi ensin leikkimään. Se jaksoi leikkiä tosi lyhyesti revittävällä lelulla. Leikki oli voimakasta, mutta tosiaan lyhytkestoista. Vaihdettiin palloihin ja pentu jaksoi niillä leikkiä pidempään kahden lelun leikkiä. Sitten tehtiin perusasentoja häiriöllä ja ilman, seuraamista ja ruutua. Näissä ei olla edetty, mutta tempuissa ollaan! Penne osaa nyt pujotella jo aika hyvin jalkojen välissä ja kävellä jalkojen välissä. Lopuksi pentu sai tarjoilla matalaksi laitetulla keinulla. Se tarjosi tassun laittamista keinulle, mutta vieroksui keinun liikettä. Alaspäin suuntaava liike oli vielä just ok, mutta keinun nousu takaisin lähtöasemaan ei. 

---

Maanantaina jatkettiin. SARA teki jälleen luoksetulon, sitten ruudun ja metallihyppynoudon, joiden jälkeen vielä luoksetulon. Luoksetuloissa koira sai heittopalkkaa jommasta kummasta pysäytyksestä. Ne oli ihan ok. Muissa liikkeissä oli ennakoinnin makua liikkurin käskyihin. Paikallaanolot sujui hyvin, pää maassa makuussakaan ei ollut ongelmia. 

RINNA teki luoksetulon pysäytyksiä. Nyt tehtiin takapalkkauksella vaihteluksi. Ruokatakapalkka nostaa vähän liiaksi kierroksia, koirasta tuli vähän hektisempi ja ääntelevämpi lähdössä. Pysäytykset sen sijaan ei muuttuneet juurikaan. Eli huonoja ne oli edelleen. Tunnari sujui tällä kertaa hyvin ilman tarkiteluja. Kaukoissa tarvitaan edelleen tarkkuutta lisää. Lopuksi koira sai juosta paristi kosketusalustalliseen ruutuun.

DOT teki perusasentoja ja seuraamisia. Penne osaa nyt perusasennossa käsikosketuksen. Sivuaskeleita treenailtiin myös. Agilitynä pentu teki siivekkeen kiertoja, pari kertaa putkea ja lapsikeinua. Keinu oli edelleen vähän hui. Lopuksi Dot intoutui leikkimään ja se leikkikin ihan hyvin.

RINNA myös aksaili. Pari rimaa oli maksina, loput medejä. Tehtiin rataa samoilla teemoilla kuin parina viime kertana. Takaakiertoja oli siis paljon. Ongelmaksi muodostui jälleen takaakiertorivi, joka ei vaan luonnistu minulta. Nyt sain onnistumisia, mutten kiitosta, sillä Rin juoksi ohjauksista läpi. Tätä ei olekaan vähään aikaan tapahtunut. 

---

Tiistaina oli jälleen aksaa RINNAN kanssa huippiksen merkeissä. Rimat oli pääasiassa medit ja koira hyppäsi Pirjon silmään normaalisti. Kepit jätettiin radasta tekemättä.


Alussa sijoituin kolmoselle, josta ohjasin koiralle ekat hypyt valssaten ja kolmonen pakkovalssilla. Ajoitus tässä oli kaiken aa ja oo. Kutoselta seiskalle koiran sai pitää hanskassa ja kasilta putkeen onnistui hyvin poispäinkäännöllä. Kokeilin sylkkäriäkin tähän, mutta siinä jäin koiran linjalle. Kympin jälkeen tehtiin uusi tuttavuus eli liikkuva poispäinkääntö. Toimi hyvin, mutten varmaan osaa sitä itse käyttää missään :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti