tiistai 26. huhtikuuta 2016

Järkileiri

Viikonloppuna tuettiin holskujen IPO MM -kisoihin matkaavien reissua osallistumalla leirille Räyskälässä. Leiri oli oikein onnistunut! DOT oli peltojälkiryhmässä, jossa kouluttajana oli Satu Juurikka. 

Tämä kausi on vielä aluillaan ja oli hyvä saada heti kauden alkuun uutta opeteltavaa ja suuntaa edetä. Leirin treenien aiheena Dotin kanssa oli liinan käyttö. Haluaisin Dotin ajavan löysällä liinalla. Tähän asti koira on ajanut tiukalla. Tämä tehtiin nyt vain antamalla koiralle liinaa ja samaten vastuuta jäljestä. Luulin sen olevan vaikeaa ja ajattelin koiran häviävän vauhdilla horisonttiin, mutta mitä vielä, sehän käveli jälkeä pitkin. Tokikin tarkkuus kärsi, mutta eiköhän toistojen myötä päästä takaisin siihen missä oltiin ja siitä eteenpäin. Liinan käytössä mulla on vielä paljon treenattavaa. Liina on helppo pitää löysänä koiran mennessä sopivaa vauhtia, mutta koiran kiirehtiessä lähden helposti pitämään liinaa edelleen löysällä ja juoksen koiran perässä. Mun tulisi silti määrätä tahti, joka tulee olemaan sopiva rauhallinen kävelyvauhti.

Sunnnuntain viimeinen jälki oli vieraan talloma kulmilla ja siitä video alla. Paalulle ja ennen sitä pitää ottaa hallinta mukaan, ei enää lenkkeillä paalulle. Tarkkuutta toivon mukaan saadaan taas takaisin toistojen myötä. Kulmissa Doo meni yli, mutta osasi se itse ne lopulta korjata. Nämä oli ekat kulmat löysällä liinalla ja jo toisessa kulmassa koira piti parempaa huolta jäljestä. Toivottavasti suunta on jatkossakin sama. Hirvee raakilehan Dot vielä on, mutta hirveesti se on kehittynyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti