torstai 21. huhtikuuta 2016

Viiden päivän koe

MITÄ TEHTIIN?
RINNA teki viitenä peräkkäisenä päivänä koemaisesti voittajan liikkeitä ilman konkreettiista palkkaa. Ei välipalkkoja, ei loppupalkkaa.

MISSÄ TEHTIIN?
Joka kerta oltiin eri paikassa. Sunnuntaina Klaukkalassa Kennelliiton sisähallissa, maanantaina HAU:n hallissa, tiistaina lähipuistonurtsilla, keskiviikkona lähihiekkakentällä ja torstaina HAU:n ulkokentällä.

MITEN TEHTIIN?
Joka kerta tehtiin joko kaikki voittajan liikkeet tai ainakin suurin osa niistä. Liikkeet tehtiin joka kerta eri järjestyksessä. Kolmesti meno oli liikkuroitua ja kahdesti ilman.

MIKSI TEHTIIN?
Tehtiin, jotta saisin jotain uutta Rinnasta irti.

MIKÄ OLI TULOS?
No ei oikeastaan mikään : p Koira ei näiden koemaisten suoritusten aikana muuttanut mitenkään käytöstään. Ääntä ja kiihkoa tuli siellä missä ennenkin, eikä mikään koiran käytös ollut uutta tai edes yllättänyt.

Parit aksatkin muistiin isompien aksoista:


Rinna tekee edelleen aksaa purkkipalkan kanssa. Pystyn nyt huoletta tekemään eri ohjauskuvioita enkä pelkää ohjata Rinnaa. Rinna tekee juuri niin hyvin kuin sitä ohjaankin. Rimat pysyy ylhäälä. Koira saattaa olla aika kiihkeänä lähdöissä. Räjähtävät lähdöt ei kuitenkaan ole vaikuttaneet tekemiseen radallla, mutta lähtöihin kaivataan silti rauhaa.

SARAN kanssa ole jatkanut äänetöntä ohjaamista. Koira kulkee paremmin, se tietää entistä paremmin mihin se on menossa ja näyttääkin kuulemma paremmalta :) Jännästi ilman ääntä ehdin paremmin ohjaamaan koiraa ja olen jopa liian ajoissa!

2 kommenttia:

  1. Tavallaan eihän Rinnalla oo mitään syytä lopettaa kiihtymistä & ääntelyä, kun toistot on aina samanlaisia eli se ääntelyn syy ei muutu. Kun ei se vissiin oo palkanodotusta? Old habits die hard. Voisko sille tehdä liikkeet esim matolta matolle? Ja kaikki palkka matolla. Tai sit hirveen paljon ylläripalkkaa sulta ja ympärillä olevilta ihmisiltä tmv. Kunhan pohdin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä itse asiassa ehkä kuvittelin osan ääntelystä olevan palkan odotusta, mutta enemmän Rin palkkautuu jo tekemisestä.

      Opetan sille nyt kylkimakuun kuntoon ja alan hyödyntämään sitä. Käytin muuten Rinnallekin mattoa turvatehtävänä, kun opeteltiin kylkeä ja se turvautui aika monesti mattoon. Oon siis tosi epäselvä opettaja :p

      Poista