sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Saralle aksaa, Rinnalle tokoa

SARA agikisasi tänään jälleen Irenen kanssa. Tällä kertaa kisat oli PORSK:n ja pidettiin JAU:n hallissa. Tuomarina oli Janne Karstunen. Olin katsomossa ja rankkaa oli, sillä jännitin yhtä paljon kuin itse kisatessa. Mutta kyllä kannatti! Ekalta radalta nolla (-8,78 etenemä 4,83 m/s) sijoituksella 2./36. ja SERT-H! Eli hyppytili on nyt auki. Jottei makiaa mahan täydeltä, niin kahdesta muusta radasta tulokseksi HYL.


Päivemmällä RINNA oli uusien tokotuomarikokelaiden arvioitavana Kennelliiton tiloissa Klaukkalassa. Tehtiin voittajan yksilöliikkeet ensin kahdessa osassa normijärkässä ja paikkis vikana. Koira sai pelkkää sosiaalista palkkaa. Treenatessa Rinna on ollut jo hiljaisempi, mutta näköjään se ei ole vielä(kään) siirtynyt koemaiseen suoritukseen.

Seuraamiset sekä kaaviossa että zetassa oli vielä aika seuruukaavion alkua lukuunottamatta hiljaista, mutta vauhtiliikkeet (ruutu ja noudot) sai ääntä esiin. Lisäksi tunnarissa Rin joutui rauhoittelemaan itseään ottamalla etäisyyttä kapuloihin välillä ennen kuin pystyi keskittymään oikean hakemiseen. Kaiken tämän koira teki ilman lisäkäskyjä itse palaten takaisin kapuloille. 

Tekniikassakin on vielä tehtävää, mutta suurin ongelmahan on edelleen Rinnan kierrokset. Seuraavaksi Rin saa tehdä useampana peräkkäisenä (tai lähekkäisenä) päivänä liikkeet läpi ilman konkreettista palkkaa. Testataan mitä tapahtuu.

Noin muuten Rinna on jatkanut kuuntelutreenejään. Vaikeaakin on ollut. Rinnan on vaikea päästä välillä asioista irti. Sillä on ollut vaikeuksia suorittaa tehtävä, kun ensin virittelen koiran siihen, mutta appari näyttääkin jotain muuta. Esim. virittelyt merkille, appari näyttää ruutua ja käskystä koira lähtee ruutuun merkin sijaan. Sisäkkäin olevat tehtävät on olleet vaikeimpia. Ruutu-kierto-erottelu oli vaikeaa, kun kiertomerkki oli metrin päässä ruudusta ja sinne mentiin ruudun läpi. Ensin koira ei irronnut kiertoon asti vaan jäi jumimaan ruutuun, sitten koira ei enää pysähtynyt ruutuun vaan juoksi sen läpi kiertoon. Ruutu-nouto-erottelussa koira oli vaikea päästä irti kapulasta. Se meinannut pystyä pysähtymään ruutuun matkalla kapulalle. Kuitenkin kapulan ollessa ruudun edessä koira pystyi helpostikin juoksemaan sen ohi ruutuun :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti