sunnuntai 1. tammikuuta 2017

No miten meni?

Näin vuoden vaihtuessa on aika taas käydä edellisvuoden tapahtumia läpi ja seuraavan vuoden aikomuksia. Vuoden vaihtuminen tapahtui jälleen kyläillessä. SARALLE vuoden vaihtuminen on aina ollut hieman jännittävää. Tänäkin vuonna se sujui paremmin kuin edeltävä. Koira ei reagoinut varsinaista paukutteluaikaa ennen tai jälkeen kuuluneisiin pamahduksiin eikä se sisällä ollessa reagoinut mihinkään paukeaikaankaan. Sara pääsi käymään ulkona puolen yön jälkeen. Sieltä se halusi sisälle hihnassa vetäen, mutta pysyi kuitenkin tottelemaan käskyä kävellä vierellä vetämättä. Sisälle päästyä koira veti pienet rallihepulit. Ulkona käynti oli vissiin hän liian jännää. Ihanaa, että Saran juhlinta on edelleen helpottunut vuosi vuodelta. Enää se ei tärise, läähätä tai muutenkaan ole yhtään rauhaton vaan se pystyy olemaan ihan omana itsenään.

RINNA ei näyttänyt kuulevan yhtäkään pamausta. DOTKAAN ei paukkeeseen reagoinut paitsi, kun pauke voimistui kuuden jälkeen. Silloin Doo murisi äänille. Ampuessakin se häiriintyy äänestä. Sen reagointi taitaa mennä enempi paukkuärsyisän suuntaan kuin pelkäävän. 


Ne varsinaiset tavoitteet sitten. Ensimmäiseksi SARA. Jo edeltävä vuosi agilityssä oli Saran huippuvuosi, mutta nyt se oli vieläkin huipumpi! Sara kisasi enemmän kuin koskaan ennen. KoiraNetin mukaan ihan 26 starttia. Mun kanssa Sara meni 19 ja loput startit se kisasi Irenen kanssa. Saran nollaprosentti Irenen kanssa oli varmaankin lähemmäs sata, mun kanssa se oli lähempänä nollaa :p Mut hei, mun sertiprosentti nollille on ollut kolmosluokassa 62,5 :D Sara sai tänä vuonna kolme sertiä (2 x SERT-A ja 1 x SERT-H) ja siitä tuli Suomen Agilityvalio viimeisissä kisoissaan. Siihen oli hyvä lopettaa agiharrastus ja jäädä lajista eläkkeelle.

Sara eläköityi kuluneena vuonna myös tokosta. Tokoa kisattiin paristi vuoden alussa. Kummassakin kokeessa tuomari antoi keltaista korttia koiran ääntelyn takia. Siitä epämotivoituneena jätin koiran lajista eläkkeelle jo vuoden alussa. Samaa mielentilatreeniähän tehdään edelleen, mutta mun motivaatiota auttoi lajin vaihto toiseen. Helposti on ihmisaivot huijattavissa :D

Rally-tokotavoitteiden saavuttaminen ei ollutkaan niin simppeliä kuin kuvittelin. Kyltit oli helppo opettaa koiralle, jolla oli jo jonkinlaista osaamista ja jonka kanssa on kokemusta opettamisesta. Mutta se oma toimiminen kisoissa aiheutti kahdesti hylätyn suorituksen. Sille on syynsä: kylttien kuviot olen opetellut, mutta sääntöjä en ole vieläkään lukenut :p Jatkossa en halua enää oppia asioita kantapään kautta. Tavoitteet rallyssä kuitenkin omista mokista huolimatta täyttyi ja koiralla on tittelinä RTK2. Seuraavalle vuodelle laitetaan ehkä liian iso tavoite: se on RTK4.

RINNAN kanssa vuosi oli erilainen kuin ennen. Hyvällä tapaa erilainen. Vihdoin löytyi yhteys ja ymmärrys koiran ja minun välillä. Rinnan kanssa treenaaminen on ollut entiset kivan sijasta superkivaa! Toivottavasti sama meno jatkuu jatkossakin. 

Tulostavoitteita oli pk-puolella, mutta ne jäi kaikki saavuttamatta. Jäljellä kisattiin kolmesti. Mielentilaongelmat oli hyvin vahvasti läsnä koesuorituksissa. Tuloksena yhdestä kokeesta oli kakkostulos, kahdesta muusta keskeytetyt. Eläimistä oli haittaa näissä. Rinna joutui viimeisimmässä kokeessa maa-ampiaisten hyökkäyksen kohteeksi. Riistajäljet oli tämän vuoden uusi teema. Rinna vaihtoi jälkiä mieluusti niihin ja tähän päättyi toinen keskeytetty koe.

Tokossa kisattiin kahdesti ja molemmilla kerroilla mielentilat oli hyvät! Ekassa kokeessa SM-kisoissa paketti ei ihan niin hyvin pysynyt vielä kasassa ja tuloksena oli kolmostulos. Toisessa kokeessa onnistuttiin paremmin. Tuloksena oli ykköstuloksen mtä koulari ja samalla rotumestaruus voittajaluokasta.

Konkreettisia tittelitavoitteita en osaa nyt Rinnalle asettaa, mutta haaveilen kisaavamme niin jäljellä, viestillä, haussa, etsinnässä kuin tokossakin. Rimpalla on aikas paljon harrasteita :p

DOT on edelleen pienisuuri kysymysmerkki. Mutta eipä hätää, kyllä siitä silti tykätään <3 Välillä luulen jo tuntevani sen, mutta sitten se yllättää toimimalla tilanteessa erilailla kuin kuvittelin. Dot kävi hakemassa luonneanalyysin MH-kuvauksesta ja tänä vuonna se pääsee luonnetestiin.

Dotin kanssa on treenattu enempi tai vähempi tosissaan FH-jälkeä, agilityä, tokoa ja jokusen tempunkin Doo on oppinut. Kertaalleen Dot kävi vuoden aikana lampailla. Hauskasti tavalleen uskollisena se käyttäytyi lampailla täsmälleen samanlailla kuin edelliskerralla vuosi aiemmin. Sitä ei paljon taukoilut treeneistä haittaa, vaan useinmiten se jatkaa tasan siitä mihin viimeksi on jääty :D Hauska otus se on. Lampailua jatketaan tänäkin vuonna. Seuraava lammaskeikka on jo varattuna. Lisäksi Dot on ilmoittettu nose work -kurssille, jota itse ainakin odotan kovasti. Salaa toivon myös korkkaavani Dotin kanssa ASCA:n agilityt kesällä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti