tiistai 30. toukokuuta 2017

Että semmosta

Korkattiin RINNAN kanssa pk-koekausi lauantaina Kyröskosken käyttökoirien kokeessa Hämeenkyrössä. Ainahan mä jännitän kokeita, mutta nyt palattiinkin entisiin sfääreihin. Aloitin jännittämisen jo päiviä ennen enkä nukkunut koetta edeltävänä yönä :p

Koe oli periaatteella kymmenen koiraa tottiksen perusteella maastoon. Paikalle tuli 24 koirakkoa ja tottis tehtiin kahdella vierekkäisellä kentällä. Arvonnassa päästiin toiseen pariin Virve Köpän tuomaroitavaksi. Ilmottautumiseen mennessä parina ollut rottweileruros kävi Rinnan päälle. Koira saatiin nopeesti haltuun eikä Rinna saanut näkyviä fyysisiä vammoja. Rinna on sen verran kovis, että suuremmiltakin henkisiltä vammoilta taidettiin välttyä. Saatiin palautua viitisen minuuttia ja sitten otettiin uusiksi uuden parin kanssa. Tämäkin oli rotikka, mikä oli ihan hyvä vaan, että Rin sai hyvän kokemuksen juuri tapahtuneen jälkeen. Rinna teki ekana liikkeet ja sitten makuun. Jännästi mun jännittäminen jäi hyökkäykseen. Pystyin olemaan rennompi ja huolehtimaan omasta osuudestani.

Seuraaminen - tyydyttävä
Rinna mennä viipotti metrin edellä vailla kontaktia. En antanut lisäkäskyjä, sillä Rimppaan ei vaan saa yhteyttä sen ollessa tuossa tilassa. Seuraaminen parani tyypilliseen tapaan ekan suoran jälkeen. Sen verran Rinnalle jäi traumaa hyökkäyksestä, että se lyhyesti murisi sakarassa seuruussa, kun menttin kohti makaavaa rotikkaa. 

Liikkeestä istuminen - erittäin hyvä
Seuraaminen edelleen rumaa, muuten ok.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo - hyvä
Riittävän nopea maahanmeno. Luoksetulossa Rin kiersi selän takaa suoraan sivulle ilman eteentuloa.

Liikkeestä seisominen ja luoksetulo - hyvä
Ekalla käskyllä Rin hidasti ja toisella vasta pysähtyi seisomaan. Luoksetulon koira teki nyt eteentulon kanssa.

Kaikki noudot - erinomaiset
Ei ääniä eikä vääriä esteitä!

Eteenmeno - erittäin hyvä
Se seuruu edelleen...

Paikkamakuu - erinomainen
Lonkkautui.

Pisteitä tuli 92. Ne oli päivän toisiksi parhaat tottispisteet. En olisi ikinä uskonut, että Rinna pääsee tottiskarsinnassa reiluilla pisteillä jatkoon! Aikamoista!

Jäljen Rinna nosti ensin takasuuntaan. Olin tuomaria odotellessa kävelyttänyt koiraa tiellä takajäljen puolella ja silloin koira oli kuonoaansa nostellut jäljen suuntaan. Ehkä tämä provosoi takajäljen nostoon? Takajäljen nostosta lähti 5 pistettä. Eka keppi löytyi, mutta sitten jäljestäminen loppui lyhyeen jäljen tultua metsätielle. Siinä Rinnan mielestä jälki vaan katosi. Mentiin jälkeä edestakaisin ja ympäri sekä käytiin nostamassa jälki kertaalleen janalta asti. Näin myöhemmin jälkikaavion ja joko juuri metsätietä ennen tai juuri sen jälkeen jäljellä oli terävä kulma. Terävät kulmat on ennenkin olleet vaikeita, muttei jälki ole koskaan ennen kadonnut kokonaan. Annoin koiran työstää pulmaa ajan loppumiseen asti. Päästin sitten koiran irti ja autolle päin palatessa se löysi vielä kutoskepin. Keskeytin kokeen tähän eikä menty enää esineruutuun.Tiistaina oli koirilla sopivasti fyssarointi Petralla. Rinnalla oli vasemmalla lannerangan lihaksistossa jumia. Epätyypillistä Rinnalle, oisko kuitenkin peräisin lauantaisesta? Samalla DOT sai käsittelyn. Sillä oli jumeissa puolieroa, oikea oli tukkoisempi puoli.

4 kommenttia:

 1. Vitsi mitkä tottispisteet, hyvä te! Ehkä tää on Rinnan thö tottiskausi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän huonolla huumorilla, mutta siihen saattais tarvita aina yhden rotikan :p

   Poista
 2. Saihan koira kilpailukiellon? Tosi ikävä juttu, noita ei pitäisi käydä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira suljettiin pois kokeesta ja siitä täytettiin aggrekoiran lomake. Asia hoidettiin kaikin puolin hyvin!

   Poista