tiistai 13. kesäkuuta 2017

Hakusessa oma hirvi

Käytiinpä lauantaina RINNAN kanssa taas jälkikokeessa ajamassa hirven jälkiä. Koe oli Siilinjärven-Maaningan Pelastuskoirien järjestämänä Siilinjärvellä. Sopivasti matkan varrella. Vain kaksi tuntia ajoa edellisestä paikasta ja viisi tuntia seuraavaan :p Jo jana oli huono, kun koiran yllätti kakkahätä :p Sen jälkeen mulla meni niin pasmat sekaisin, että annoin koiran lähteä haahuilemaan janalta ja seurasin sitä lyhyellä liinalla. Tuomarin käsky kävi takaisin janalle ja siitä minäkin ryhdistäydyin käskyttämään koiraa kunnolla ja annoin liinaa sille normaalisti. Jälki lähti takamerkin luota, josta koira nosti varman oloisesti jäljen. Alku meni hyvin, kunnes jälki ristesi riistahajun kanssa ja ajettiin lenkki sitä. Lenkityksen jälkeen koira palasi itse samaan risteykseen ja vaihtoi nyt oikealle jäljelle. Eka keppi nousi, mutta sen jälkeen mentiin pitkästi riistajälkeä auringon paahteessa hakkuuaukealla. Rimppa väsyi tästä niin, että hakeutui varjoon ja kellahti sinne. Se ei oo koskaan ennen ollut noin poikki jäljellä. Keskeytetin kokeen tähän. Pisteitä janalta tuli 28 ja ja yhdestä kepistä 20 eli yhteensä 48 pistettä. Nyt olen oppinut näkemään koirasta, kun se on riistalla. En vaan huomaa sitä kohtaa missä se vaihtaa jälkeä ja saatetaan mennä tovikin väärää ennen kuin huomaan. Jotain tälle ongelmalle tarttis tehdä. Hakusessa oisi vissiin siis lemmikkihirvi, joka vois tehdä harhoja :p

Saatiin treenata tottista olemalla nollakoirakko. Kentälle oli suora auringon paiste, varjoa ei ollut lainkaan. Ötököitäkin oli paljon. Kumpikaan näistä ei haitannut Rinnaa suorituksessa vaan se teki ihan tutunlaisesti. Rin pääsi ekana makuuseen. Ei ollakaan aloitettu aikoihin kokeessa makaavana. Rin pysyi hyvin, mutta oli lonkkautunut. Seuruussa Rin jälleen huiteli omilla teillään :/ Liikkeestä istuminen oli ok. Molempiin juoksusta jääviin tarvittiin kaksi käskyä. Maahanmanossa koira jäi seisomaan ja meni toisella käskyllä maahan. Seisomisessa koira valui ja vasta toisella käskyllä pysähtyi. Luoksetulot Rin teki molemmat samanlailla tullen suoraan sivulle takaakiertäen. Ja molemmissa käskin koiran uudestaan eteen ja siitä siitymään ilman takaakiertoa sivulle. Kakskilosesta Rin päästi irti vasta toisella käskyllä. Hyppynoudossa kapula kieri metritolkulla sivuun. En uusinut, vaan halusin nähdä miten Rin ratkaisisi sen ja paluussa jouduin antamaan lisäkäskyn, ettei koira tullut takaisin esteen ohi. Vinoja kulmia on kyllä treenattu, muttei ihan noin vinoja. Estenouto ja eteenmeno oli ookoot.

Varsinaista arvostelua ei saatu, mutta tuomari kommentoi kokonaisuutta. Hyvältä kuulemma näyttää, kunhan vain yhteys koiran ja mun välillä saadaan kuntoon. Yhteys Rinnan puolelta on avoinna vain ennen noutoja ja eteenlähetystä, jolloin se kysyy multa lupaa lähteä noutoon tai juoksuun. Muuten ollaan ihan eri kuplissa.


Kuvat: Anna Huusko
Itselle muistiin vielä SARAN tämän päiväinen fyssarikäynti. Viime fyssaroinnista on aikaa puolisen vuotta. Välissä koira on kertaalleen saanut akupunktiota. Siltikään Sarpalla ei ollut kummoisia jumeja, vähän vain rintarangan lihaksistossa. Se on niin elastinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti