sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

MEJÄ-leiri

Kesäkuun lumitilannetta.
Australianpaimenkoirat ry järjesti MEJÄ-leirin Haukkumajalla Maaningalla. Se sattui sopivasti kesälomareitille, joten DOT pääsi asiaa kokeilemaan. Kouluttamassa oli pitkänlinjan harrastaja Riikka Kärnä.

Lauantaina käytiin läpi teoriaa ja tehtiin jälkiä. Otin kaiken hyödyn irti ja olin tekemässä suurinta osaa jäljistä ja samoin olin seuraamassa mahdollisimman monen ajoa. Sunnuntaiaamuna tehtiin jäljet Dotille ja muille alottelijoille. Dotin jälki oli n. 300 m pitkä avoluokan kaaviolla. Se ajettiin kuutisen tuntia vanhana. Dotia kiinnosti alkumakuu pitkään ja se nosti siitä sitten itse jäljen. Jäljen ajo oli varovaista ja vauhditonta. Paikoin tuuli vei koiraa kauemmas jäljestä. Muitakin makuita koira haisteli ja kaivoi kiinnostuneena. Lopusta löytynyttä hirven sorkkaa Doo ihmetteli aikansa ja sitten alkoi maistelemaan sitä varovasti. Suoritus oli kaiketi ihan hyvä ensimmäiseksi, mutta sellainen tunteen palo asiaan puuttui ainakin vielä.

Alkumakuun ihmettelyä. Kuva: Jaana Mähönen
Sitte mentiin. Kuva: Jaana Mähönen
Hyödynsin myös majan pk-kenttää ja RIMPPA teki sekä lauantaina että sunnuntains tottikset. Mielentila oli ihan kiva, mutta teknisiä puutteita on paljon edelleen etenkin seuruussa ja jäävissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti