tiistai 16. tammikuuta 2018

Dokoa

DOTIN kanssa on erilaista tokoilla. Sen kanssa ei ole juurikaan paineita mistään eikä kiire minnekään. Miksikö? Koska se on Doo :D On hyvä tunnistaa omat rajallisuutensa eikä kurkotella liian korkealle. Dotin kanssa on mukava treenata ihan omaan tahtiin. On ihanaa keskittyä vaikka kuinka pitkään johonkin pieneen ehkä merkitsettömäänkin asiaan. Toivottavasti tilanne ei koskaan muutu, vaikka Dotsillehan alkaa tulla jo tokotavotteita!

Viime treeneissä tehtiin koko alokasluokka liikkuroidusti koemaisesti läpi ekaa kertaa ikinä. Dot teki oman tasonsa mukaisesti. Liikkuroidusti se ei ole montaa kertaa treenannut ja liikkuri häiritsi Dotia välillä. Sitä piti välillä tuijottaa. 

Dotilla oli ääntelyä etenkin liikeväleissä. Kiihdytin sitä ihan liikaa sosiaalisesti palkatessa. Olin liiankin iloinen koiran tekemisestä :p Tarttisi löytää se tasapaino ja kultainen keskitie. En osaa olla ehdoton ja mustavalkoinen Dotin kanssa vielä. Olen sen kanssa vähän varpaillaan, kun en tiedä vielä Dopsi toimii.

Seuraamisessa Doo kulki hyvin mukana. Itselle tuli noottia varovaisesta liikkumisesta. Selkeesti Dot ei ole ainoa, joka tarttee liikkuritreeniä! Dotilla pääsee välillä ääntä seuraamisessa, lähinnä liikkeelle lähdöissä ja käännöksissä. Käännöksissä ääntely on selvästi vielä osaamattomuudesta ja koiran epävarmuudesta kumpuavaa. Liikkeellelähdöissäkin on varmaankin epävarmuutta ja väärää virettä. Liikkeestä maahanmenoa on tehty vasta vähän seuraamisesta. Tää vaatiikin vielä hiontaa, sillä koira lätsähtää helposti vinoon makuulle. Luoksetulossa samoin kuin hypyn kautta luoksetullessa Dot äänsi perusasentoon kaartaessa. Perusasentoon tuloon on liittynyt jonkin verran ääntelyä. Pohditaan, miksi ääni tulee ja miten sen saisi pois. Kapulan pito oli ihan täys kymppi! Kaukoissa Dot tuijotti liikkuria ja yhteen vaihtoon tarvittiin kaksi käskyä. Sivulle koira nousi jo mun tullessa. Selkeesti tästä liikkeestä puuttuu vielä rutiinit.

Paikkamakuuta ei olla vielä kertaakaan tehty aivan koemaisesti läpi. Treeneissä on paljon painotettu oikeaa mielentilaa. Vilkkaana koirana Dot reagoi ympärillä tapahtuviin asioihin. Lisäksi se paineistui muiden koirien korjailusta. Silloin se lähti pois rivistä, vaihtoi asentoa tai vähintäänkin oli levoton. Tämän korjaamiseksi Dot on saanut usein palkkaa, kun toisia koiria korjataan. Nyt Doo makaa paikoillaan tarkkana, mutta levollisena. Vielä ei kuitenkaan olla tehty kokonaista paikkamakuuta ainakaan ilman tukikehuja välissä. Sivulla maahanmenoa ja sivulle nousua Dot ennakoi välillä. Se ei välttämässä häiriinny muiden käskytyksistä, mutta on vain muuten malttamaton.

Jatkossakin lisää koemaisuuksia, liikkurointia ja palkattomuutta, mutta ehkä enempi ajatusta treeniin mukaan. Seuraava Dotsin tokon kohokohta onkin möllitoko, johon ilmotin sen hetken mielijohteesta nakkiluokkaan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti