tiistai 13. helmikuuta 2018

Dotsaa

DOTIN kanssa on aksailtu nyt paljon, kolmesta neljään kertaan viikossa. Olen löytänyt motivaatiota työstää keskeneräisiä asioita, sillä Doon kanssa on nyt perusasiat kunnossa. Se on motivoitunut tekijä ja sen palkkaus on helppoa. Erityisesti on työstetty esteistä keppejä ja kontakteja kisavalmiimpaan suuntaan sekä toki ohjausta radalla, missä treeni on enempi mulle tarpeen :p

Lauantaina oltiin Saija Mustosen koulutuksessa Lägin hallilla. Mun aksaminä on piipertäjä ja Dotin kanssa on tehty todella vähän kokonaisuuksia eli ratatreenejä. Teki siis hyvää päästä tekemään jonkun muun suunnittelemaa raratreeniä! Luulin, että olen aina ohjauksissa myöhässä, mutten olekaan. Ohjaukset tulee oikeaan aikaan, mutta lähden niistä myöhässä :p 


Tällä kertaa ongelmana oli putkiin karkailu. Se ihan itse aiheutettu ongelma ja vieläpä olen ylpeä siitä :D Nyt vaan kohtuus tähänkin. Kepit radalla ei vielä toimi. Doo osaa kepittelyn jo aika hyvin, mutta radan osana kepit vielä yllättää koiran. Dot myös näytti älykkyyttään oppimalla rataa ulkoa. Varmasti tulevaisuudessa työstetään työstetään ongelmaa, mutta jo nyt voisi ottaa ohjelmaan vaihtelevat radat samoilla esteitä. 

Kontakteja on alettu vähitellen ottamaan radan yhteyteen. Puomilla toistot ja selkeämpi palkkaus (kriteerit) on vieneet suoriutumista eteenpäin. A-estettä lähdettiin nyt työstämään länkien avulla, joiden kanssa koira tekee aina oikein. Haluan saada nyt paljon oikeita suorituksia alle ja vahvan suoritustavan voimin viimeistelen oikean käytöksen varmaankin kosketusalustalla. Keinulla kummittelee vielä pysäytysmalli. Doo tarvii vielä sanallisen vahvisteen juoksariin.

Pitkästä aikaa on myös tehty hyppytekniikkaa. Sais tehdä useamminkin... Dotin hyppytekniikka pysyy hyvänä treeneillä, joita tehdään säännöllisesti. Nyt tauon jälkeen tekniikka on selvästi kärsinyt. Onneksi treeni kuitenkin auttaa ja Doo on lähtenyt korjaamaan tyyliään nopeasti.

2 kommenttia: