tiistai 19. kesäkuuta 2018

Toistoja


Viime viikolla RINNA teki kaksi aika samanlaista maastotreeniä. Molemmat aloitettiin ilmaisutreeneillä metsässä. Koiran ilmaistessa maalimiehiä käyttäydyin erilailla. Haluan, että koira keskittyy haukkuun eikä mun toiminnalla ole väliä ennen kuin käsky hallintaan käy. Mekastin metsässä siis, mutta en saapunut maalimiehelle ennen kuin koiraa palkattiin. Näissä ei ollut ongelmia ilmaisussa. Koiraa ei kiinnostanut mitä tein, vaikken saapunutkaan paikalle. Vaikeampaa oli, kun juoksin ilmaisevan koiran ohitse matkaa jatkaen. Hyvin vaikeaa oli minun sijasta toisen ihmisen saapuminen ilmaisevan koiran ja maalimiehen luokse minun jäädessä näkymättömiin keskilinjalle. 

Toistettiin samat asiat peräkkäisissä treeneissä. Treeni tuotti tulosta ja Rinnalla oli helpompaa toisella kertaa. Ekalla kerralla Rinna tuli kesken ilmaisun keskilinjalle etsimään minut, kun toinen ihminen tuli minun sijasta maalimiehelle. Uudella käskyllä se meni jatkamaan, vaikken tullutkaan edelleenkään mukaan. Toisella treenikerralla tässä ei ollut enää ongelmaa. Samoin haukku jatkui parempana minun tehtyä ohijuoksu toiseen kertaan. Treenattin samalla myös ekaa kertaa maalimiehiä kivien päällä. Ekalla koitoksella koiralla oli vaikeuksia saada hajua. Se kiipesi sitten haukkumaani kiven päälle. Toisella kertaa nämäkin sujui paremmin, mutta näitäkin voisi ottaa enempi ohjelmaan maaston niin salliessa. 

Toistotreeniä sai myös esineruutu, jota tehtiin molempien ilmaisutreenien jälkeen. Ensimmäisestä esineruudusta Rinna sai noutaa viisi esinettä. Palkkasin jokaisesta. Rinna nouti ensimmäisenä korkean kannon päällä olleen esineen, jonka olin kuvitetellut vaikeimmsaksi. Vaikein oli risukasaan kuoppaan piilotettu esine. Toisella kertaa Rimppa sai kaksi esinettä samaan risukasaan. Edelleen se kuopassa oleva oli vaikea. Piilotettuja esineitä pitää treenata lisää.

Toistot on olleet teemana myös tottistreeneissä. Nimittäin liika toistaminen. Yritän olla kekseliäs ja tehdä tottiksessakin kaavoista poikkeavaa treeniä, mutta huomaan vaan kaavottuvani erilailla :p EPK:n tottiksissa on ratkottu kaavoittumisongelmia ja toivottavasti ollaan oikeailla jäljillä! Tarviin vaan aina jonkun muun rikkomaan rutiineja erilailla :p

2 kommenttia: