lauantai 30. kesäkuuta 2018

Kehätreenit ja Heidi Pesosen koulutus

Mulla on vaikeuksia treenata yhtä useampaa koiraa eteenpäinvievästi samassa lajissa. Ennen tokossa suunnittelin treenit Saran tarpeisiin ja Rinna treenasi siinä samalla. Nyt homma on kääntynyt toisinpäin. Rinna treenaa järkevästi ja Sara siinä sivussa (Dotsin treenestä ei edes kannata puhua, se toistaa edelleen vaan alkeita). 

Perjantain kehätreeneihin otinkin sitten SARAN uusien treenisuunnitelmien toivossa. Treeniaiheita sitten tulikin! Paikkana oli hieman pitkäksi kasvanut nurtsikenttä, johon tehtiin neljä kehää. Ensin tehtiin yksilöliikkeet, sitten paikkis. Koirakoita oli toista kymmentä.

Ekassa kehässä tehtiin kiertonouto ja kaukot. Kiertonoudossa liikkuria vietyä kapulat hän kävi vielä laskemassa liian korkeaksi jäänyttä estettä. Se laittoi Saran sekaisin ja kierron sijasta koira suuntasi hypylle. Kuvio ei kestä näköjään vielä yhtään poikkeuksia. Kiertomerkki oli vihreä vihreällä nurtsilla. Ehkä senkin huono näkyvyys vaikutti. Kaukoista Sara suoriutui ihan hyvin. Varmuutta siltikin voisi lisätä jumppaamalla. Itse mokasin itse yhden vaihdon antamalla väärän käsimerkin :p

Toisessa kehässä oli ruutu ja tunnari. Ruudun eteenmeno on Saralla hallussa huonosti. Se on tehty tuurilla eikä tuuri näköjään pitkälle kanna :p Tässä ois isosti treenattava. Ruutua Sara ei hahmottanut ennen kuin se koiralle näytettiin. Ruutu oli neljän kehän keskiössä kehänauhoja vasten. Tämä ei niinkään Saraa näyttänyt vaivaavan vaan enemmänkin se ei nähnyt ruutua nurtsin seassa. Uskonpuutetta siis. Tunnari sen sijaan sujui ongelmitta.

Kolmannessa kehässä oli sekä zeta, luoksetulo että ohjattu nouto. Zeta oli oikein hyvä kaikin puolin. Luoksetulossa Sara äänsi alun maahanmenossa sekä koiraa jättäessä. Molemmat pysäytykset oli just niin valuvia kuin ennenkin eli treeninaihe! Ohjatussa merkillemeno saisi olla voimakkaampi. Totesin sen jo viimeksi tilannekatsauksessa,  mutten ole tehnyt vieläkään mitään asian eteen. Kapulat hieman upposi nurtsiin ja lähellä ollut merkki veti. Näytön jälkeen kuvio sujui. Tähänkin lisää rutiinia suuntiin. 

Vikassa kehässä tehtiin vain seuraaminen. Muutama äännähdys koiralta pääsi liikkeellelähdöissä. Otin lähdöt uudestaan eikä ääntä toista kertaa päässyt. Seuruu itsessään oli ihan ok. Juoksu oli parasta. Normaalissa vauhdissa tuli edistystä. Ainainen vaiva.

Lopuksi tehtiin paikallaanolot. Sara oli ihan hyvällä asenteella mukana, mutta silti maahanmenoon tarvittiin melkein kolme käskyä. Ehkä treeninpuutetta.

Nyt tuli ainakin kirjoitettua treenin aiheita ylös. Toivottavasti toteutankin niitä.

Lauantaina oli Heidi Pesosen tokokoulutus ohjelmassa RINNAN kanssa. Keskityttiin lähinnä kiertonoutoon. Vielä edellispäivänä Rinna osasi joko noutaa tai hypätä, muttei molempia, mutta nyt saatiin molemmat onnistumaan sarjassa. Rinnan tyyli vaan on liian vaarallinen. Se nostaa kapulan raivolla eikä katso hyppyä kunnolla. Nytkin kapulan kanssa hypätessään se osui kapulalla hypyn pystytolppaan. Ehdottomasti siis tekniikkatreeniä tähän! Tehtiin myös vierekkäisten kierron ja ruudun erottelua. Etenkin kauempaa tehtynä koira jumiutuu ruutuun. Se juoksee vain ruutuun oli käsky mikä vain. Olen pysäyttänyt koiraa näissä, kun huomaan koiran suunnan. Pysäytykset jälkeen olen joko toistanut käskyä tai hakenut koiran pois. Kumpikaan ei ole toiminut. Pysäytyskäskyä Rin ei edes välttämättä ole aina totellut vaan on jatkanut ruutuun asti siltikin. Nyt tuli ohjeeksi yksinkertaisesti vain kieltää koiraa. Kieltäminen toimi. Se varmaan sopivasti laski koiran virettään tasolle, jossa se pysty ottamaan uutta informaatiota vastaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti