tiistai 3. heinäkuuta 2018

Kisailua

Viime viikolla huomasin sunnuntain kalenterista tyhjäksi. Kyselyrumba tuotti tulokseksi tilaa olevan vielä Ylöjärven tuplarallyissä. Sinne siis. Ilmoitin RINNAN molemmille aloradoille ja SARAN yhdelle radalle mestariin. Aikataulut oli siten, että alokkaat oli peräkkäin alkaen ysiltä ja mestari oli puol neljältä. Päivä oli lämmin ja ajomatkaa pari tuntia per suunta. Hyvin täytetty päivä :p Rallyä on viimeksi kumpikin tehnyt lähinnä viime kokeissaan. Alokasluokassa ei nyt ole ihmeitä Rinnalle. Sara mietitytti enempi parin kuukauden taukoineen.Ekaan kehään mennessä Rinna tuntui tosi hyvältä. Kierrokset kuitenkin nousi lopoua kohden ja koira lähti arvailemaan. Se ennakoi edestä sivulle siirtymässä suoraan sivulle, kun oikea suoritustapa oli takaakiertäen. Uusinnalla (-3) koira kuunteli. Lisäksi yksi piste lähti spiraalussa juosten. Taidettiin törmätä. Tulokseksi 96 pistettä.

Toiselle radalle mukaan tuli koira omassa kuplassaan. Ei todelkakaan niin pahasti kuplautunut kuin monesti muulloin ja sain kuplan puhkaistua. Taas Rinna arpoi siirtymää jälleen edestä sivulle. Mutta ähäkutti taas, pieleen meni arvaus! Piti tehdä alkelsarja edessä. Uusinnassa (-3) onnistu. Lisäksi yhden pisteen kontrollimiinukset tuli kylteillä pujottelussa ja liikkeestä maahanmenossa. Eli tulos 95 p. ja RTK1.


Oon niin tyytyväinen siihen, että koiran kupla puhkesi heti alkuunsa. Ja siihen, ettei koira saavuttanut mitään ennakoinnilla. Onneksi se ei arvannut oikein! En ois uskonut, mutta mulla on varmempi fiilis Rinnan kanssa rallykoekehässä kuin Saran. Rinnan suoritukset ei jännittänyt, mutta jännitys nousi Saran vuorolle. Silloin, kun Rinna on avoinna mua kohden, niin se on niin varman tuntuinen. Saran mielentilaa vaikuttaa niin paljon enempi ympäristö. Häiriö ulkopuolelta pääsee pilaamaan koiran fiiliksen koska tahansa. Siihen riittää jo pörisevä kärpänen.Sara paineistui taas ötököistä, mikä näkyy koiran tekemisessä. Oon kuitenkin niin tyytyväinen, että Sara pääsi peloista nyt yli. Muutenkin ötökät ei saa sitä enää pakenemaan tai pakenemisen ollessa mahdotonta passivoitumaan. Se tsemppasi nyt tosi hyvin. Jo lähdöstä kerättiin -10 koiran seistessä, mitä en huomannut. Koko radan koira oli keskittymätön, erityisesti putken jälkeisiä kylteillä, jolla ympärillä kiersi paarma. Tämä näkyi lisäkäskyinä sekä lisäksi annoin varmuuden vuoksi ylimääräisiä apuja. Oikealla seuraaminen ei ole Saralle täysin varma asia. Keskittymättömänä se helpommin siirtyy varmemmalle puolelle vasemmalle. Kun koiran sain kyltillä 15 vasemmalle, niin Sara normalisoitui ja teki loput kyltit rennosti. Uusintoja tehtiin kaksi. Merkillä virityksiä koira nousi seisomaan, joten uusin koko liikkeen. Toinen uusiminen oli käännöksessä vasempaan koiran ollessa oikealla, josta se siirtyi väärälle puolelle. Yhden pisteen epätarkkuus oli kohdassa, jossa koiran ollessa oikealla tehtiin käännös oikeaan pysähdyksin. Sara oli paineistunut eikä tehnyt tarkkaa työtä. Muutakin epätarkkuutta ja keskittymättömyyttä suorituksessa oli, muttei tuomaria ne haitanneet. Pisteitä jäi miinusten jälkeen 83.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti