perjantai 15. maaliskuuta 2019

Hyppytekniikkaa

Kuun alussa oltiin pitkästä aikaa DOTIN kanssa Vappu Alatalon silmäiltävänä hyppytekniikassa. Lauantai alkoi luennolla. Olen useammalla hyppytekniikkaa käsittelevällä luennolla ollut, mutta silti kannatti mennä taas. Näihinkin asioihin tulee uusia näkökulmia. Asioita kannattaa treenata vähillä toistoilla, enemmänkin saman asian treenaamista kannattaa varioida eri harjoitteita. Koirat kaavottuu helposti eivätkä sitten osaa soveltaa.

Hyppytekniikkaa on treenattu harvoin, mutta hartaasti. En edes muista, milloin viimeksi on tekniikkaa tehty, mutta hyvin oli muistissa ongelmakohdat. Lauantain ehdittiin luennon lisäksi tekemään perussarjaa sekä set pointia. Dotin ongelmana on takaosan voimantuotto. Jos sen ei ole pakko käyttää takaosaansa voimantuotossa, niin se ei sitä käytä. Takaosaa pitäisi aktivoida, jotta sen käytöstä tulisi koiralle normaalia. Nyt koira joutuu ajattelemaan ja se väsyy helpommin. Tämä näkyi esimerkiksi set pointissa noustessa 40 senttiin. Oikeanlaisilla harjotteilla Dot aktivoi takaosansa. Set pointia Dot voisi tehdä usein omilla mitoillaan (medinä, alkuun korkein rima korkeintaan 40 cm tai tiiviimmällä I 3ft II, jolloin takarima 30cm). Myös perussarja toimii aktivointina, etenkin, kun esteitä lisätään viidestä yhdeksään.

Seuraavana päivänä päästiin taipumisharjoitteisiin. Dotin voimattomuus näkyi taipumisharjotteessa, jossa koira joutui ottamaan välilaukan toiseen väliin eikä kyennyt tekemään väliä kerta-askeleella. Paremmin koiraa provosoi perustaipumisharjoite, johon tultiin vauhdilla. Laskeutumistreeni sekä kasvava sarja oli myös hyvin toimivia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti