tiistai 12. maaliskuuta 2019

Tökkii


En saa oikein otetta RINNAN tokotreeniin, joten mikäs se parempi suunnitelma kuin ilmottaa koira kokeeseen ja hakea vikalistaa sieltä. Ilman treenaamista ei kuitenkaan olla oltu, vaan tokoa tehdään, mutta sellainen kunnon tatsi asiaan puuttuu. Rinnan kanssa joutuu menemään paljon mielentila edellä. Se osaa tehdä teknisesti kauniitakin muuveja, muttei mielentila anna usein periksi toteuttaa niitä. Sen kanssa joutuu hakemaan tasapainoa mielentilan ja piiperryksen väliltä.

Lauantaina tehtiin koemaista settiä. Liikkeinä tehtiin ohjattu nouto, ruutu, kiertonouto, tunnari, kaukot ja zeta. Rinnan mieli oli Rinnaksi ihan kiva. Palkkailin lähinnä liikevälejä, joihin on panostettu viime aikoina aivan liian vähän. Välillä tuntuu, että treeneissä edetään, mutta kyllähän tuokin video todistaa sen, että aika paikoillaan poljetaan. 

Videolla (kallellaan) on yksilöliikkeet. Ohjatussa noudossa näkyy edelleen kapuloiden arvottaminen koiran mielessä liikaa. Vaikka merkkiä on vahvistettu, se ei vieläkään ole tarpeeksi vahvana koiran mielessä liikkurin vietyä kapulat. Plussaa on kuitenkin, että koira oli ohjailtavissa. Se ei osaa kovin hyvin hakeutua vielä takasin merkille mentyään merkin yli lähemmäs kapuloita. Pelkkää merkkiä tehdessä se osaa mennä merkille toiseltakin puolelta, mutta kapuloiden kanssa se on vaikeaa. Sekä ohjatussa noudossa että ruudussa edelleen Rin helposti haukahtaa lähtiessään. Perusasennosta tapahtuvassa lähdössä lähtöhaukahdus on aika hyvin saatu jo kitkettyä pois (vinkaisee kylläkin), mutta noissa vähempiarvoisisista välietapeista (merkiltä kapuloille, ympyrästä ruutuun) lähtiessä haukahdus pääsee usein. Rinna on rauhottunut hyvin ruudussa. Se ei enää ole levoton, vaan pystyy olemaan ruudussa myös seisten keskittyen paikoillaan olemiseen. Kiertonoudossa Rinna ei enää jää vain yhteen kapulaan kiinni kierron jälkeen, vaan vilkuilee tasapuolisesti molempia. Se useinmiten myös kuuntelee suunnan ja lähtee oikealle kapulalle. Rinna edelleen kaavoittuu helposti ja välillä sillä on vaikeaa kuunnella ja toteuttaa käskyjä, jotka ei kaavaan kuulu, vaikka yritänkin niitä paljon viljellä mukaan.

Tunnari menee helposti monesta kohtaa pieleen väärän mielentilan takia. Pyrin edelleen rauhoittamaan koiraa syöttelemällä sitä liikkurin viedessä kapuloita, joka on Rinnalle mieltä nostattava tapahtuma. Kierrokset johtaa hätäilyyn kapuloilla ja viimeinen silaus on kapulan pudotus luovutuksessa. Kapulan pudotus on ihan rutiinia liian kovissa kierroksissa eikä se taida johtua niinkään huonosta otteesta. Rinna kyllä nostaa kapulan uudestaan ilman käskyä. Se myöskin lopettaa kapuloiden pureskelun lyhyeen, kunhan on itse vain ihan passiivinen. Positiivista on se, että harvemmin Rinna tuo väärää kapulaa. Kaukot on ihan rehellistä osaamattomuutta vielä huonot. Niihin ei oikeastaan koiran vire vaikuta, se ei vaan yksinkertaisesti osaa tehdä vaihtoja vielä ilman erillisiä virittelyitä. Zetassa Rinnan mielentila on ollut hyvin vääränlainen. Nykyisin koira pystyy jo seuraamaan paremmin, mutta edelleenkään koira ei ole rento. Se edistää ja on jännittynyt. Se ei kuitenkaan ole enää niin omassa kuplassaan kuin joskus oli. Tähän on auttanut se yllätyksellisyys. Nytkään en setissä tee yhtään jäävää asentoa, vaikka kuintekin zetamaisesti kävellään. Jäävät asennot Rinna kuuntelee nyt hyvin, mutta sellainen täpäkkyys niistä puuttuu. Se on vaan tällä hetkellä valittavana joko oikeat asennot tai näyttävät väärät asennot :p

DOTIN kanssa riittää työstämistä houkutuksessa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti