keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Haku- ja nosetreenejä

Pitkästä aikaa ollaan käyty hakuilemassa. RINNALLA oli tassuhaava, joten ekoissa treeneissä se sai juosta vain yhdelle maalimiehelle. Näin tauon jälkeen tuli ahnehdittua haukkujen määrässä ja Rinna pätkikin minun tulessa maalimiehelle. Palattiinkin seuraavissa treeneissä taas siihen, että koiraa palkattiin aeimmin enkä tullut paikalle lainkaan. Lisäksi erikseen pitäisi tehdä haukutusta ja häiriöitä.

DOT on tehnyt hakua pari kertaa talvella ja nyt ollaan jatkettu. Se on jännä elukka, kun välillä se pelkää vieraita ja välillä ei. Nyt sitä on aivopesty. Arjessa se ei arvosta vieraita ihmisiä, mutta koiraihmispiireissä se on useun ihan eri koira. Haussa se on ensin päässyt tervehtimään maalimiehet ennen kuin he menevät piiloihin. Sen jälkeen maalimiehet piiloutuu Dotin nähden ja Dot itkee innosta :p Toisella kertaa se pääsi multa karkuun ja paineli täysiä perään. Aluksi se siis näkee maalimiesten menon, mutta seuraaville ei ole otettu apuja. Dot lähtee lähetyksillä innoissaan ja etsii kunnes löytää. Se on sinnikäs. Lopuksi Doo pääsee aina esittelemään palloaan muille. Se visertää ja kiemurtelee pallo suussaan. Sitä se tekee vain ollessaan oikein onnellinen <3 Haku on uus Dotin lempilaji.

Nosetreeneissä ollaan saatu haasteita aikaan. Nurmialueita löytyi treenille kilpailija. Nimittäin alueella oli kanin kakkaa ja siitäkös Doo tykkää. Viime hallikaudella nose koki inflaation, kun hallista koira löysi liikaa tippuneita nameja. Ensin se skannasi alueen, söi kaiken löytämänsä ja sitten vasta ilmoitti noselöydöstä. Ulkoaikaan on treenin suhteen päästy helpommalla, sillä ennen tätä Dot ei ole löytänyt syötävää. 

Toinen vaikeus toisissa treeneissä oli saavuttamaton piilo tiiliseinässä. Seinän vierustalla oli rekvisiittana kartio ja Dot jäi siihen kiinni. En tiedä eikö se haistanut kohdetta ja tää oli sijaistoiminto, vai oliko Dotilla vaikeuksia ilmaista kohdetta, sillä selkeää toimintoa saavuttamattomille piiloille ei vielä ole. Ollaan myös nyt treenattu haistelua koira nostettuna syliin. Tähänkin pitää miettiä ilmaisua erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti