keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Kympin Rinna

RINNA täytti jo 10 vuotta! Rinna 10 vee on aloittanut jälleen rullailijoiden jahtaamisen. Tämä oli ongelmana nuoren Rinnan kanssa. Se työstettiin pois namittamalla koiraa sen nähdessä kiihdyttäviä kohteita. Tätä tehdään taas. Tällä hetkellä asumme räjäytystyömaan vieressä. Yllättäen Rinna on se, joka on reagoinut räjäytyksiin. Rinna on ollut ääni- ja alustavarma koira tähän asti, mutta nyt räjäytykset saa sen huolestumaan. Toivottavasti nämä luonteenpiirteet ei kieli mistään vakavammasta vaan on harmittomia mielen oikkuja. Seurataan tilannetta.Synttäripäivänään sankari pääsi hakuikemaan. Rinna sai nähdä maalimiehen metsään menon, jonka jälkeen käänsin sen lähetykseen toiseen suuntaan. Tää sai koiraan vähän pöljäilyenergiaa ja koiraa juoksututti, mutta maalimiehet löytyi ja haukut alkoi hyvin. Jälleen koiraa palkattiin haukun aloituksesta. Rinnalle on tehty erikseen myös haukutusta, joissa teen häiriöitä ja koiraa palkataan, kun se keskittyy vain maalimieheen. Tämä on aikoinaan jäänyt treenaamatta ja sitä on hyvä korjailla nyt eläkkeellä :p 

Rinna on myös tehnyt esinetreenejä ilman suurempia kriteerejä :p Yhä useammin hakutreeneihin on päässyt myös DOT. Viimeisimmät treenit summaa hyvin Dotin tason. Se näki maalimiesten metsään menon, jonka jälkeen se lähettiin vuoronperään kummallekin. Maalimiehet siirtyivät eteenpäin ja seuraavaan lähetykseen kokeiltiin ääniapua ja Dotilla se tuntuu ihan toimivalta. Doo pystyy ajattelemaan vielä ärsykkeiden jälkeen eikä nosta näistä liikoja kierroksia. Vika maalimies oli lähipiilossa. Sinne tehtiin lähetys ilman apuja. Dot ei vaan huomannut lähimiestä vaan juoksi syvemmälle. Dot on edelleen hyvin motivoinut maalimiesten etsijä. Se uppoaa hyvin syvälle eikä tule pois ennen maalimiehen löytämistä. Sen ongelmana on jäljestäminen eli välillä se löytää maalimiehen haettuaan ensin sen menojäljen. Samaa jäjestämisongelmaa on esineruudussakin. Dotille on nyt viimeisimmät esinetreenit tehty siten, että se näkee, kun esineet viedään. Tällä hetkellä esineitä on viety useampi kerrallaan ja esineet on heitetty siten, ettei niiden luokse voi jäljestää. Dotin eteneminen ruudussa on hidasta, sillä se tekee liian tarkkaa työtä. Esineet tällä hetkellä nousee kyllä, vähän tosin materiaalista riippuen, mutta nyt Dot ei enää vieroksu vieraita esineitä. 

Lisäksi Dot on työstänyt haun rullailmaisuaan. Ollaan kokeiltu jo kokonaista ketjua, mutta jatkossa tarvii vielä osasia vahvistaa. Dot hakee maalimieheltä irtorullaa, mutta saattaa jäädä sinne rulla suussa makaamaan tai sitten se voi lähteä rullan kanssa rallattelemaan. Näytöille menot on toimineet parhaiten, mutta sitä onkin vahvistettu eniten. Dot on päässyt tekemään myös tarkkuusruutua. Siinä Dot on ihan hyvä treenimäärään nähden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti