torstai 3. joulukuuta 2020

Ellikeikkaa

Sarppaa ei saa häiritä!

SARALLE ilmestyi patti vasempaan ranteeseen. Se on kasvanut aika nopeasti, viikossa tyhjästä n. 2 x 2,5 cm:n kokoiseksi. Se on kova, kiinteä ja muhkurainen. Eilen käytiin näyttämässä sitä Hertassa ell Kaisa Mikkolalle. Patista otettiin ohutneulanäytteet tutkittavaksi. Tulosten perusteella päätetään sitten mitä tehdään vai tehdäänkö mitään. Hyvälaatuisen kasvaimen voi leikata koiran yleistilasta riippuen, pahalaatuiseen ei marginaalit riitä tuossa kohdassa. Patin näytteet osottautui vähäsoluisiksi. Siitä oli vaikea saada näytettä ja Sarppa-raasua piti piikittää lähemmäs kymmenen kertaa.

Usein Sarppaa ei näy lainkaan sen möngittyä peiton alle.


Saran tahti on hidastunut lenkeillä ja se on alkanut mielellään nukkumaan peiton alla. 
Siksipä vähän aikaa sitten Saralla oli kipulääkekokeilu. Se söi viikon ajan karprofeenia ilman vastettta. Nyt yleistutkimuksen lisäksi otettiin samalla laajat perusverinäytteet. Valkosoluarvo oli hieman viitearvojen alla (voi liittyä kasvaimeen) ja urea oli koholla. Muut arvot oli viitteissä, joten pelkkä kohonnut urea-arvo voi viitata sydämen vajaatoimintaan. Yleistutkimuksessa sydämen sivuääni oli voimakas 5/6 (alkuvuoden arvio 4/6). Lisäksi keuhkoista kuului ratinaa, joka viitannee nestekertymään keuhkoissa. Seuraavaksi Saralta ultrataan sydän. Alkuvuodesta ei tarvittu vielä lääkkeitä, mutta nyt tilanne voi olla toinen. 



Stressiä piikittelyn jälkeen. Onneksi ruoalla voi vähentää aiheutunutta mielipahaa.

Pateista jatkaen RINNAN molemmat patit on osottautuneet rasvapateiksi, joten ei huolta niistä.  

2 kommenttia:

  1. Hyvä, että oli vain rasvapatteja! Rasmuksellakin oli niitä kyljissä ja isoin melkein nyrkin levyinen. Nestettä myös kertyi vähän ja välillä kuului rahinaa ja vikoina vuosina tuli vanhuus yskää (vähän kuin ihmisvanhuksillakin). Ruuti söi taas tulehduskipulääkettä nivelrikkoon lopussa.
    Vanhuus ei tule yksin, toivotaan hyviä vointeja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rinnan patit oli tosiaan vaarattomia, Saran patin tuloksia vielä odotellaan. Toivotaan parasta!

      Poista