torstai 28. tammikuuta 2021

Epämukavuutta

Ollaan viime viikkoina-kuukausina palattu vanhoihin "hyviin" aikoihin ja on sisätilojen lisäksi treenattu myös ulkona säässä kuin säässä. On ollut märkää, loskaa, sadetta, lunta sekä pimeyttä. DOT ei ole vesisateen tai loskan ystävä, joten säätilat on otettava huomioon treeneissä. Se kyllä lenkkeilee mielellään säässä kuin säässä ja pulahtaa helposti kaikkiin rapakoihin, mutta treenimotivaatio ei kestä huonossa säässä. Motivaatiota pitää hakea paremmalla palkalla.

Dotille paras ja mielekäs tapa oppia on sellainen, että se joutuu itse keksimään mitä siltä halutaan. Treenikuvio tulee olla kuitenkin sellainen, joka johdattaa haluttuun lopputulokseen. Treenin pitää olla suunniteltu siten, että koiralla on mahdollisuus onnistua. Sellainen "kokeileva keittiö" ei tee Dotille hyvää. Valitettavasti treenit on liian monesti olleet liian kokeilevia. Mä en tiedä, miten aina aika ajoin päädyn Dotin kanssa saman ongelman äärelle. Asiaa ei auta se, että tavoitteet on tällä hetkellä aika epämääräiset monen lajin suhteen. Sen sijaan Dotille on syntynyt tempputavotteita :D Tällä hetkellä ajankohtaan sopivasti Dot on opetellut etsimään ja tuomaan villasukat kehoituksesta. 



RINNAN
treenit on olleet paremmin suunniteltuja. Sillä kun on vain muutama asia mihin treenit on keskittyneet. Muutaman asian kanssa treenit pysyy paremmin kasassa. Rinnan treenit on keskittyneet niihin mestarin kyltteihin, joita ei osata. Eli treenin alla on ollut putki, merkki, edessä peruutus ja edessä puolen vaihto. Toki näissäkin voisi priorisoida kylttitehtäviin, jotka useimmiten tulee radalla vastaan. Rinna on eniten treenannut edessä seisomista edessä peruutustehtävää varten sekä suoralla putkella jarrua. Priorisoida voisi vaikka edestä puolenvaihtoon tai eri käännöksiin, joita on todennäköisemmin radoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti