tiistai 30. marraskuuta 2021

Kilpapäivä

Lauantaina oli ensin ohjelmassa rallikisat I-HAH:n kisoissa Rinnan kanssa. 

Lämmitellessä Rinna sotki tehtäviä ja siksipä päätin antaa liikkeisiin kunnolla apuja. Näistä tuli pistemenetyksiä ja motivaatiota treenata liikkeet kunnolla kuntoon. Edelleen puolenvaihto edestä ja ohjaajan ympäri pyöriminen menee helposti koiralla sekaisin etenkin oikealla puolen tehtyinä. Kolmoskyltin saksalainen oli vahvoista ohjauksista johtuen eriaikainen (-1 tvä). Takapäänkäyttötehtävät oikealla puolen on otettava myös työn alle. Nyt virheitä tuli peruuttamisessa (-1 tvä, -1 vino) ja täyskäännöksessä oikealle (-1 tvä, -3 tvä). Kun koira ei käytä kunnolla takapäätään, niin lähden itse paikkailemaan tilannetta tekemällä lisää virheitä :p Näiden lisäksi tein yhden turhan uusimisen sotkettuani askeleet askeltehtävässä asentojen kanssa. 

Eli ihan vaan osaamattomuudesta tuli virheet. Mielentila oli kuitenkin kunnossa :) Tulos 90 p. ja 5/12.

Sitten kodin kautta koiran vaihtoon ja Dotin kanssa aksakisoihin JAU:lle. Ohjelmassa taas kaksi hyppäriä ja niistä hyllyt :p Meno radalla oli ihan kivaa, mutta harjoitusta tarvitaan. Sen sijaan radan ulkopuolella Dot pääsi kerran rähähtämään. En ollut ihan tilanteen tasalla enkä osannut tarpeeksi ennakoida tilannetta. Dot vaatii multa paljon.

Sunnuntaina noseiltiin. Dot löysi taas ilmaista ruokaa hallista, mutta maltti silti ihan kivasti työskennelläkin. Se myös räjähti kerran toiselle koiralle, mutta syöksyhyökätessään se sai samantien palautteen hihnan kiristyessä. Sen jälkeen salamannopeasti koira palasi hommiin, teki löydän ja ilmaisi hyvin. Ihme tyyppi. Rinnalle vaikeaa oli häiriönä hajustamattomat huopatassut. Se jäi niihin pahasti jumiin ja ilmaisi niitä minkä kerkesi. Tauon jälkeen otin treenin uusiksi ja nyt Rinnakaan ei enää mennyt lankaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti