torstai 4. marraskuuta 2021

TK1 ja tiktak

HSKH järjesti sekä toko- että rally-tokokokeet viime sunnuntaina. Dot osallistui tokokokeen alokasluokkaan. Ennen Dotin suoritusta kisattiin Rinnan kanssa rallyä. Suunnilleen kaikki jännittäminen meni Dotsiin, joten Rinnan kanssa oli varsin rentoa menoa. Rinna tekikin hyvin, 95 pistettä ja valiokello käyntiin! Sijoitus oli 6/30. Rinna sekoittaa vielä välillä edestä puolenvaihdon ja ohjaajan ympärimenon. Näissä mun ohjaus on liian samanlaista. Nämä onnistuu, jos rytmitän käskyt ja askelkuviot just oikein. Nyt jouduttiin uusimaan tuplasaksalainen Rinnan luultua sen olevan edestä vaihto. Lisäksi tehtiin joku yhden pisteen ohjaajavirhe liikkeestä maahanmenossa ja joku kontrollivirhe edessä peruuttamisessa. 


Dot yllätti mukavuudeltaan koepaikalla. Se vaatii yleensä pitkän tovin oleskelua koepaikalla ja nytkin otin sen hengailemaan heti kun vain ehdin. Doo tarjoili rennosti vain makuuasentoa ja piti katseen tiiviisti minussa. Telakoituessaan näin se ei juurikaan reagoinut muihin koiriin. Rähinät tuli vain liikkuessa liikkuessa paikasta toiseen. Kuljetukset on edelleen hankalia, jos ei koiraa imuta namilla. Koesuoriutuminen oli ihan Dotsia. Se toimi kutakuinkin kuin treeneissäkin ja ääntäkin koirasta välillä pääsi.
Kaukoihin en ole vielä saanut koiraan asennettua nopeita paikallaan rapahtuvia vaihtoja. Se on vaan joko tai :p Nyt mentiin hitaammalla tekniikalla koiran pysyessä paikoillaan. Näihin vaan lisää treeniä. Ei riitä, että joskus vaan treenaa. Liikkeestä maahanmenossa sen sijaan kriteerit täyttyi. Seuruu saisi tosin olla tasaisempaa, mutta kaikkea ei voi aina saada :p

Seuraamisessa Dot kulki ihan hyvin mukana. Seuruupaikka oli välillä vähän edessä, välillä takana. Etenkin täyskäännöksissä oikeaan käännöksissä koira jäi. Nämä toimisi paremmin vasempaan tehtyinä, mutta myös vasempaan tehtyinä täyskääkset saattaa nostattaa liiaksi koiraa. Kokeillaan kuitenkin tehdä niihin rutiinia.

Hypyllä kävi moka. Kehän ulkopuolelta kuului haukkua ja Dot kiinnitti sinne huomionsa juuri, kun käskin koiran odottamaan paikoillaan. Dot lähti sitten mukana hypyn ohi. Uusinnalla onnistui, mutta nolla mikä nolla.

Liikkeiden väleissä Dot suoriutui hyvin omasta osuudestaan. Se kulki kivasti oma-alotteisesti mukana. Hypyn uusimisessa se selkeästi hukkasi paikkansa. En ollut itsekään varmakäytöksinen. Sosiaalinen palkkaus tuntui ihan toimivalta. Alkuun Käytiin pelkkää kehua, sitten uskalsin antaa koiran hyppiäkin vasten eikä se juurikaan nostattanut koiraa liiaksi. Koiraan koskeminen ei selkeästi ollut Dotille nyt kesken kaiken mieluisaa. Onneksi olen voinut lopettaa koiran pakonomaisen koskemisen kokeissa :p

Kolmen kokeen suorittamiseen meni kolme vuotta. Dotille nyt kuitenkin kolmas ykkönen ja koulari TK1.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti