maanantai 22. helmikuuta 2010

2 x agitreenit + pienesti muutakin
Remontin vuoksi koiran treenailut on olleet vähemmällä. Sarps on harrastellut remonttityön laadunvalvonnan ohella tarkkuusetsintää (lähinnä pienten esineiden nostoja). Hyvin nousee avaimet, ruuvit ja muut pienet metalliset esineet. Kolikoitakin voi tuoda kahtakin kerrallaan ;) Olohuonetreeninä ollaan jatkettu kaukojen jumppauksella ja pitotreeneillä. Lisäksi kahteen kertaan ollaan käyty agiliitelemässä:


Viime viikon maanantaina ratana oli pätkä edellisviikonlopun ykkösten radasta.Kaksi ekaa estettä otin kutsuna ja siitä heitin koiran putkeen, takaaleikkasin 5. esteellä ja hiljensin koiran vauhtia ennen puomia. Tällä kertaa puomi oli längetön (niitä ei vaan löytynyt). Kokeiltiin siis ilman niitä. Käskytin Saraa hiljentämään ja sainkin koiran lähes joka kerta koskemaan ylösmenokontaktiin. Asiaa lisäksi auttoi se, että puomille tultiin kulman kautta eikä siinä ollut kiihdytyssuoraa. Radan vaikeimmaksi kohdaksi osottautui toiseen putkeen meno. Väärä pää oli suorassa linjassa pituudelta tullessa ja sinnehän Sarpsa useimmiten meni. Välillä pelastuksena oli äkäinen ”Tässä”, mutta koiran lukitessa putken suun katseellaan mikään ei enää auttanut. Käskyn ajoitus on tärkeää ja lisäksi mun pitäsi oppia käyttämään näissä tilanteissa paremmin yläkroppaa suunnannäyttäjänä. Pussia on pidemmän aikaa tehty vain yksittäisenä esteenä namialustan kanssa, mutta nyt se oli pitkästä aikaa osana rataa. Treeni on tuottanut tulosta ja Sa eteni pussissa suoraan pää alhaalla, hyvä.  Loppusuoralla eteenmenokäsky toimii mukavasti.


Lisäksi tehtiin keinua ekaa kertaa ilman tasoja. Hihnan kanssa mentiin ja hyvin sujui. Tehtiin myös keppejä kokonaan ja puoliksi verkotettuina. Mun pitää varoa kiirehtimästä liikaa ja antaa koiran rauhassa pujotella loppuun asti.


---


Tänään ohjelmassa oli esteitä yksittäin, muutaman esteen sarjoja ja lopuksi kokonainen ratakin.


Yksitellen:  • Puomia. Länkiä ei edelleenkään näkynyt, joten otin lähdöt koiran ollessa 2on2offissa ylösmenokontaktilla. Alasmenolla pysähtyminen on jo hyvinkin varmaa!

  • Keinua kokonaisuudessaan. Nyt mentiin jo ilman hihnaa.

  • A:ta. Pysähtyminen taitaa koiralle olle vielä hieman epäselvää. Se tulee himmaillen koko alasmenon.

  • Keppejä kokonaisilla verkoilla, puolittaisilla ja ilman verkkoja. Kaikki sujui.


Sitten pienten estesarjojen pariin. Kolmen hypyn sarjalla harjoiteltiin irtautumista sivusuunnassa ja ylävartalolla ohjaamista (rintakehän lasersäde osoittaa seuraavaan esteeseen). Sara kun irtoaa hyvin ja lukee kroppaakin hyvin, niin lopulta pystyin ohjaamaan koiraa lähestulkoon paikoiltani (piste). Piti vain keskittyä pitämään kroppa oikeaan suuntaan.


        


Toisena ratatreeninä oli putkiin hakeutumista. Saralla ei ole putkien kanssa muuta ongelmaa kuin se, että se tykkää niistä ihan liikaa! Ensin otettiin suoraa linjaa A:lta hypyn kautta mutkaputkeen (a-rata). Ohjasin koiran vasemmalta puolelta eikä ongelmia ollut, putki veti. Sitten sama homma, mutta toiselta puolen ohjaten putken toiseen päähän (b-rata). Sar oppii radat nopeasti ja nytkin olisi mennyt siihen päähän minne aluksikin piti mennä. Tähän auttoi tiukat ”Tässät”. Lopuksi vielä putkesta hypyn kautta toiseen mutkaputkeen. Ekan putken jälkeen piti tiukasti kääntää vartaloa, jottei koira tee turhaa kaarrosta toiseen putkeen mennessä.


Lopuksi vielä seuraavanlainen rata, jonka jokainen koirakko sai suorittaa kertaalleen.A menee yksittäisenä esteenä vielä ihan hyvin, mutta kun siihen yhdistetään muita esteitä koiran vauhti nousee liikaa eikä se saa pysäytettyä itseään kontaktille. Näin kävi nytkin. Takaisin päin tullessa käskytin liian myöhään ja koira juoksi A:n ohi. Vauhtia tällä töppäyksellä saatiin poies ja A:n kontaktitkin sitten sujui ;) Toiseen putkeen Sa pääsi sujahtamaan väärästä päästä, mutta muuten rata sujui hyvin. Pimeät putkikulmatkin (putket 7. ja 15.) Sarps haki aivan loistavasti!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti