lauantai 4. joulukuuta 2010

Tokonäytös ja Ulla Kaukosen hyppytekniikkakurssi


SARA pääsi esiintymään Lionsin syystapahtuman tokonäytöksessä. Mun yllätykseksi paikka olikin Vaskivuoren lukion sisätilassa (mulla oli siis toppavaatteet...) liukkaalla korokkeella. Sara teki kuvioseuraamista (koirakot limittäin ja pujottelua koirakoiden välistä), liikkeestä istumisen ja tunnarin. Liukas lattia ei Saraa haitannut, se vaan katosi seuraamaanlähdöissä hassusti silmäkulmasta, kun jäi sutimaan paikoilleen ;D Tunnarissa koira haisteli nätisti kapulat ja nappasi oman heti sen osuessa kohdalle. Tuodessaan koiranen pureskeli oikein antaumuksella kapulaa... Sarppa esitti vielä temppuina kurren, kierimisen ja syliin hyppäämisen Lopuksi Sara pääsi kerjäämään rapsutuksia yleisöltä :)


---


Iltapäivästä mentiin RINNAN kanssa Ulla Kaukosen hyppytekniikkakurssille Sporttikoirahallille. Avautui nyt minullekin tämä maailma paremmin. Paljon siis tuli uutta asiaa. Pennuille sopivina harjotteina voi tehdä jo tuttujen (set point, perussarja, kasvava sarja ja slice) lisäksi kaarrettakin. Hyppytreeniä pennulle voisi tehdä kerran viikkoon. Muutenkin oli puhetta paljon siitä mitä kaikkea pennun kanssa voi tehdä ja mitä asioita tulee ottaa huomioon sen kanssa treenatessa. Pennun kanssa tehdessä tulee muistaa koiran keskenkasvuisuus. Suoritus saattaa sujua hyvin, mutta parin viikon päästä voi näytää huonoltakin ja sitten taas hyvältä johtuen kropan kehitysvaiheista. Eteneminen menee aaltoina. Harjoitteiden avulla pennut tutustuu kroppaansa ja oivaltavat sen käyttöä.


Paras lähtöasento on (ryhdikäs) istuminen, sillä silloin paino on jo valmiiksi takana. Pentujen kanssa lähetys voidaan tehdä myös seisten, ei tehdä asiasta vielä liian vaativaa. (Huomaan kyllä vaativani monessakin asiassa Rinnalta välillä vähän liikoja, on vaan se valmis (täydellinen) suoritus mielessä...) Varastaminen ei näissä haittaa, sillä silloin koira on itse valmis lähtemään ja silloin suoritus on usein se paras.


Ensin tehtiin set point -harjoitusta (etäisyys speedpumpilta hyppyyn 4 jalkaa), sitten perussarja viidellä hypyllä (hyppyjen välit 6 jalkaa, ensimmäiseen hyppyyn 4 jalkaa). Perussarjassa Rin tekee hyvän painonsiirron taakse. Sitten sille tulee liian kiire ja nopea vauhti. Pentu kuitenkin ajattelee tehdessään ja osaa muuttaa vauhtiaan (hidastaa). Penne suoritutui rennolla asenteella. Ainekset on olemassa, mutta tokikaan rakenne (lihaksisto) ei ole vielä valmis.


Videot:Mukana oli myös pelkkää pk-tottista treenaavia koiria, joten hyvin tuli vinkkiä hyppytekniikasta sinnekin. Eli samantyyppiset harjoitteet tukee sitäkin. Tekniikan koira oppii matalemmillakin esteillä, metristä ei aina tarvitse tehdä. Vastaavaa set point -harjoitusta voidaan tehdä aina 70 cm asti, sitä korkeampaan hyppyyn tarvitaan enemmän hyppytilaa. Otetaan kolmea hyppykorkeutta kerrallaan (korkeuden laudan välein), ensin matalasta korkeampaan ja sitten takaisin matalaan. Näitä tehdään eri lähtökorkeuksin. Hyppynoutoa opeteltaessa ensin kevyt, mukava kannetta koiralle. Esineen kanssa voidaan tehdä myös perussarjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti