lauantai 29. tammikuuta 2011

Jessica Svanljungin tokokoulutus


HSKP järjesti kouluttajilleen koulutusta. Kouluttajana oli Jessica Svanljung ja paikkana Tiltun Koirakoulu. SARAN ekassa sessiossa otettiin ruutua. Vieraassa paikassa merkiltä ruutuunmeno on epävarmaa ja nyt ekana tehtiinkin näyttöruutu. Sitten juoksutettin koiraa merkiltä ruutuun ja uudesta merkille jne. Kertaalleen otettiin myös koko liikkeenä käskytyksin, ei ennakointia! Paikka oli Saralle uusi ja se näkyi etenkin ekoissa merkillemenoissa, joissa koira kulki hidasta laukkaa. Lisäksi ekassa merkissä sivulla ollut peili yllätti koiran ;D Merkkiä pitää vielä vahvistaa. Pääasiassa merkit oli hyviä, mutta välillä koiruus ei ollut kohtisuorassa sen takana. Ruudussa oikeaa paikkaa myöskin pitää vahvistaa ja sen hakua eri suunnista. Ruudun takaa ruutuun hakuun voisi olla eri käskysana (esim. "Tule", josta pysäytys). Lisäksi mun pitää opetella oikea käskytysajankohta... 


Toisella kierroksella otettiin Saran kanssa idaria. Asennot meni oikein ja Sarppa seurasi hyvin, myös seinää kohden. Asennoista istuminen oli napakka. Seisominen oli taas hieman vino. Tähän avuksi palkkauksen suunta. Lisäksi koira pikkasen teputteli mun kiertäessä taakse, treenin puutetta. Maahanmenoihin voitaisiin tehdä kuuri avuilla, sillä nyt koira ei suoriltaan tippunut maahan. Seuraamisesta tuli taas noottia, että kävelen liian nopeasti. Toistaiseksi en kuitenkaan aio vauhtia muuttaa. Katsellaan sitten uudestaan, kunhan kaikki muut liikkuvat osat on kunnossa... Kontakti pysyi seuruussa, mutta peruasennossa ennen liikkeellelähtöä katse harhaili (tosin käytin eri käskyä (Rinnan käskyä) kuin normaalisti!). Tehtiinkin sitten kuitenkin perusasentoa häiriössä. Ensin Jessica teki häiriötä äänellä ja liikeellä. Ekoihin Sa reagoi, sen jälkeen piti kontaktin. Kun häiriötä vaihdettiin astetta haastavampaan, kapulan ja lelujen heittoon, niin ekalla taas jouduin huomauttamaan.


Loppuun otettiin vielä paikallaanolot, molemmat kaksiminuuttisina piilon kanssa. Istumisessa koiran etutassut jäi suppuun ja se siirsikin toista istunnon aikana. Muuten oli hyvä. Tarvii siis kattoa, että ennen jättöä tassut on hyvin. Makuussa käskytykset otettiin erikseen. Koira ei reagoinut muiden käskytyksiin, mutta meni maahan vasta toisella käskyllä. Makuun aikana Sara tippui lonkalleen, kokeessahan se on kertaalleen sallittua, mutta mä en sitä kuintenkaan haluaisi tapahtuvan ollenkaan. Muuten makuu oli priimaa, Sas ei välittänyt häiriöstä.


RINNAKIN oli mukana. Lähinnä se odotti seinässä kiinni. Oli muuten lähinnä ihan hiljaa! Tein sen kanssa tauolla peruasentoja ja vähän seuruuta sekä leluruutuja. Perusasennoille tekisi hyvää ottaa niitä kuurina runsain avuin, jotta pennelle selviäisi oikea paikka tarkemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti