lauantai 22. tammikuuta 2011

Viikon saldo


Maanantaina SARAN ageissa tehtiin seuraavaa rataa:Helppo rata, mutta olipa monta ihmevirheittä. Renkaan koira suoritti pari kertaa hyppäämällä sivusta... Sitä ei ole aikoihin tapahtunut. A:n ja puomin alastuloilta Sara kertaalleen varasti. Lisäksi lähdössä Saran istumisasento valui etupainoiseksi. Tämän saan korjattua käskyllä. Pitää kiinnittää vaan huomiota ettei koira pääse kertaakaan lähtemään huonosta asennosta. Putkelta A:lle kokeilin eri ohjauksia eri paikoista pääsemättä kuintenkaa käsitykseen mikä niistä olisi paras :p Kaikista vaikeimmaksi kuvittelin puomilta putkeen ohjaamisen, mutta se olikin helppoa. Toimi sekä valssaamalla että haltuunotolla. Jos jotain muutakin positiivista, niin puomin ja A:n ylösmenot oli hyviä (ei ollut kiihdytyssuoraa) ja vika puomin alasmeno oli sairaan upea :)


Tehtiin myös keppitreeniä:Ensin a-rata. Kepeille haku sujui ongelmitta. Sitten b-rata, jossa layerointi hyppyjen takaa. Edelleen sujui ongelmitta :) Avokulmat on Saralle vaikeita ja niitä tarvii alkaa työstämään. Loppuun tehtiin vielä hyppytekniikkana kasvava sarja. Saralle pitenevä sarja on helpompi kuin perus. Minun sijoittuminen sarjan puoliväliin ei haitannut. Saralle oli liikaa, kun olin kyykyssä lelun luona. Silloin tippui toinen rima. Rimoja ei tippunut, kun seisoin lelun luona.


---


Tiistaina RINNAN ageissa aloitettiin hyppytekniikalla. Tällä kertaa perussarja, jonka hypyt oli siksakkina. Rinnalle tämä oli eka kerta tätä laatua eikä penne osannut asettaa tassujaan täydellisesti. Se kuitenkin paransi suoritustaan kerta kerralta. Seuraavana kujakeppejä. Nyt ensimmäinenkin kerta ilman näkyvää lelua. Eka kerta oli hitaampi, mutta seuraavilla toistoilla alkoi jo vauhtiakin löytymään. Kokeilin pientä avokulmaakin, muttei Rin vielä sitä ymmärrä. Puomilla tehtiin alastulon 2on2offia. Pentunen ei oikein muistanut sitä. Sitä vastoin minikeinulla asento oli hyvin mielessä. Luulen, että puomilla olen alkanut vaatimaan liikaa liian nopeasti. Eli sitä (suoraa) asentoa voisi vahvistaa vielä lisää katseen suunnasta välittämättä. Lopuksi vielä otettiin pitkästä aikaa harjoitusrengasta. Ensin muisteltiin sitä naksutellen, sitten lelu lensi palkaksi. Ja tokikin penne teki taas putkea. Se veti putken kautta ympyrää useamman kierroksen peräjälkeen...


---


Keskiviikkona käytiin RINNAN kanssa kokeilemassa taas paimentamista Swedun paimennuskoululla. Ekalla kierroksella Rinna piti liikaa kontaktia minuun, hakeutui perusasentoon tms. Mun piti olla ihan hiljaa, jotta pentu alkoi huomioimaan lampaatkin. Edes kehua en voinut. Lampaat alkoi kiinnostamaan siinä määrin, että yksi lambeista päätti ottaa jalat alleen ja hyppäsi aidan yli... Toisella kierroksella Rinna muisti jo paremmin mistä oli kyse ja lähti ihan kivasti jo kiertämäänkin lampaita. Ei kuitenkaan ollut yhtä intensiivisesti kiinnostunut lampaista kuin kuukausi sitten. Tarttis päästä useammin!


---


Torstaina mentiin Purinalle treenaamaan. Ensin molemmille hyppytekniikkaaa, SARALLE perussarja okserein ja RINNALLE speed bumpein. Saran tehdessä jäin lähtöpaikalle tai otin sivuttaisetäisyyttä. Ekalla kertaa sivuttaisetäisyyttä ottaessa vikasta okserista tippui rima, muilla kerroilla rimat pysyi. Sarppa otti myös nyt nopsaan kontaktin minun sijasta suoraan eteenpäin :) Rinnaa ei sivuttaisetäisyys nytkään haitannut, mutta pikkasen kiirus tuli kun olin namialustan luona.


Sitten molemmille puomin alastuloa. SARALLE naksuttelin suoria asentoja. Helppoa kun olen edessä, mutta jos jään taaemmas, niin koira kääntyy  minua kohden. Naksuttimen kanssa Sarppa tarjoaa asioita ja nytkin tuli muutama hyvä asentokin, joissa katsekin oli eteenpäin. RINNA muisti tällä kertaa hyvin 2on2off-asennon.  Vahvistettiin kuitenkin sitä nyt naksutellen. Rin karkasi myös A:lle. Tuli sieltä maltillisesti alas ja otti 2on2offin loppuun :) A-este ei kuitenkaan kuulu vielä pennun treeniohjelmaan. Rinnan kanssa tehtiin vielä kujakeppejä. Hyvin juoksi.


SARAN kanssa tokoiltiinkin. Olin rakentanut alussa ruudun molempiin hallipuoliskoihin. Vihjesanasta Sara osasi nyt vaihtaa agilityn sijasta ruudun mieleensä. Hyvä. Otettiin ensin ruutua oikeaan suuntaan. Heti alkuun kisa-asetelmista tyhjään ruutuun. Sujui. Kertaalleen otin maahan ja loput palkkasin pysähtymisestä. Pikkasen liian aikasin pysäytän koiran. Se on ihan hyvin ruudussa sisällä, mutta voisi mun makuun olla taaempanakin. Kertaalleen Sas meni merkiltä ruutuun puomin kautta... Puomi oli upea ;) Ruutua vasempaan tehdessä koiruus sai juosta merkiltä ruutuun vaihtelun vuoksi suoran putken kautta. Kertaalleen koira koitti varastaa merkin ohi suoraan ruutuun. Lelu ruudussa + putki taisi olla aika vetävä. Merkkiä tehtiin vielä erikseen, sitäkin putken kautta. Jäävien erottelua tehtiin ilman seuraamista. Kaikki onnistui. Sitten vielä kaukot. Käskytysmatkaa oli 20 m ja käskytysvälit oli pitkiä. Otin kuuden vaihdon sarjan, ensin riman kanssa, sitten ilman. Ei liikkunut kummassakaan. Lopuksi RINNA teki vielä pari leluruutua.


---


Perjantaina RINNAN tokokurssi aloitettiin kontaktiharkalla. Eli koirakot ympyrään ja yksi kerrallaan pujotellen muiden välistä. Muiden pujotellessa Rin teki eteentuloa, perusasentoa ja maahanmenoja (kestoa). Muita koiria penne tuskin edes vilkaisi. Omalla pujotteluvuorolla penne kulki nätissä kontaktissa koko matkan. Koska eka kierros meni jo niin hyvin, niin toisella kierroksella lähinnä imutin koko matkan. Sitten lyhyttä seuraamista. Rinnan kanssa mun vauhti on liian hidas ja penne kerkee istua joka välissä. Eli vauhtia voin lisätä. Seuraavana liikkeestä seisomista. Peruutin ja pysäytin pennun namikädellä käskyn kanssa. Onnistui jo pelkällä käskylläkin, mutta treenataan asento varmaksi ja teräväksi käyttämällä vielä apuja. Seisomisessa Rin pysyi hyvin minun peruuttaessa koirasta poispäin tai kiertäessä koiraa. Liikkeestä maahanmenokin sujuu pelkällä käskyllä, mutta samoin siihen apuja mukaan vielä, jotta maahanmeno oli mahdollisimman nopea. Perusasennosta maahanmenoja muisteltiin namiohjauksella. Sitten pentu alkoikin sitä tarjoamaan oikein urakalla. Se tuli sivulle ja meni siinä maahan ja aina vain uudestaan :D Lopuksi otettiin parin laudan korkuista hyppyä. Ekalla kierroksella kävelin koiran vierellä sen hypätessä. Seuraavalla oli tarkoitus ottaa perusasennosta lähetys, mutta siinä vaiheessa Rin oli ymmärtänyt perusasennosta maahanmenon ihanuuden enkä yksinkertaisesti saanut sitä perusasentoon maasta... Hyppyytin sitten vauhdista. Vikalla kerralla hetsasin lelulla ennen hyppyä ja nyt saatiin perusasennosta lähetys lelulle hypyn kautta .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti