tiistai 4. tammikuuta 2011

Lähinnä aksaa


Maanantaisissa SARAN treeneissä meitä oli kouluttamassa Jukka Henriksen. Oikein hyvä treenikerta! Rata oli juuri sopivan haasteellinen ja siinä pääsi kivasti viilaamaan pilkkua :)Montaa kohtaa viilattiin, mutta eniten työstettiin hypyillä 15.-17. koiran kaarteita tiukemmiksi. Sara kyllä osaa kääntyä tiukastikin, kunhan sille vain kertoo siitä etukäteen... Pitää ottaa nekin treeniohjelmaan. Lisäksi voitaisiin kokeilla kädetöntä ohjaamista. Kepeille koiruus haki hyvin itsenäisesti, tosin välillä toiseen väliin. Tarvii siis sitä ekan välin hakua vahvistaa. Alasmenokontaktit oli nyt rumia. Tuomarille ne kelpaisi, mutta minulle ei. Lisää vaan treeniä niihinkin edelleenkin.


Sarppa teki omaa vuoroa odottaessa myös jokusen kaukovaihdon. Ensin sujui ihan hyvin, mutta kierrosten noustessa koira alkoi tarjoamaan vaihtoja omaan tahtiin... Tehtiin kotona lisää ja voi jee, kun koira ennakoi vaihtoja. Nythän koira tekee teknisesti vaihdot oikein, mutta omaan tahtiin... Lisäksi kaukoihin pitäisi ottaa taas käsimerkit mukaan.


---


Tiistaina RINNAN kimppisvuorolla tehtiin ensin keppejä kujana. Ekana näkyvällä lelupalkalla, sitten Inka heitti lelua. Hyvin lähti sujumaan, vikassa toistossa oli jo hyvin vauhtiakin mukana. Keinu alastulon alle laitettiin iso pöytä ja tutustuttiin keinun liikeeseen sitten. Tätä tehtiin pannasta kiinni pitäen. Puomin ylös- ja alasmenot nostettin taas pöydälle. Viime kerrasta viisastuneena takaperin ketjutin puomin. Sujui ihan hyvin. Tosin liikaa liikkuvia osia saatiin, kun Eeva palkkasi pennun heittämällä lelua ja lisäksi otin uuden kontaktilta vapautussanan ("Okei") käyttöön. Pitää "Okei" treenata ensin yksistään kuntoon. Pussiin mentiin tällä kertaa putken kautta. Se oli sikamageeta. Lisäksi otettiin putkella pimeää kulmaa vailla mitään ongelmaa. Takaaleikkauksia harjoiteltiiin hyppy-hyppy-putki-sarjalla hyppyjen välissä. Ensin jätin palkkalelun toisen hypyn jälkeen, sittä palkkasin vasta putken jälkeen. Sujui hyvin.


Kesken treenien Rinnan kaveri Sätkä tuli morjenstamaan. Rinna kuitenkin halusi vain treenata ja murisi Sätkälle. Treenimoodi alkaa siis löytymään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti