sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Tokoa Vermossa


SARAN kanssa tokoiltiin Vermon raviradan parkkiksella. Se oli uusi paikka Saralle ja hyvästi oli häiriöitäkin. Siellä oli joku heppatapahtuma ja hevosia meni lumivallin takana. Niitä Sa ei huomannut, mutta hevosen hajun varmasti haistoi.


Otettiin alkuun paikallaanolot lyhyesti. Menin piiloon auton taakse ja sieltä pysyin seuraamaan koiraa sen huomaamatta. Ekana istuminen. Muita koiria palkkailtiin välillä ja Sa käänteli katsetta, lisäksi kertaalleen se siirsi hieman toista etutassua. Otin erikseen taakse kävelemistä ja kun tarpeeksi kauas kävelee, niin Sa kääntyy mukana. Korjailin tätä etupalkkapallolla. Makuussa käskykset otettiin erikseen. Sas ei mennyt muiden käskyillä, mutta meni omallakin vuorolla vasta toisella käskyllä maahan. Makuu oli ihan hyvännäköistä. Otin vielä erikseen maahanmenoja sivulla.


Rakensin koiran huomaamatta ruudun (ruutu merkiltä vasemmassa). Sara kuitenkin bongasi ruudun lähetyspaikalle kävellessä, joten uskaltauduin ottamaan kisanomaisena lähetyksen. Hyvin meni. Juoksutin koiraa sitten merkin ja ruudun väliä edestakaisin palkaten satunnaisesti jommasta kummasta. Olin suunnitellut käyttäväni samaa merkkiä ohjattuun ja ruutuun. Paikka oli kuitenkin ohjattuun huono, joten koiran näkemättä siirsin ruudun suunnilleen merkin kohdalle ja merkin eri kohtaan (ruutu oikeassa). Otettiin taas kisanomaisena lähetykset. Merkille ok. Merkiltä irtosi hyvin, mutta lähti sinne missä ruutu oli ensin. Kolmannella yrittämällä siirryin lähemmäs ruutua ja nyt koirakin sen löysi. Juoksutin taas merkin ja ruudun väliä. Nyt ruudussa oikea paikka oli koiralla vähän hakusessa. Lopetettiin kunhan koiran tarjoama paikka oli oikea. Korjasin ruudun pois ja tehtiin samaiselta merkiltä sitten ohjattua noutoa. Tiia liikkuroi. Ensin vasemman puolimmaisen kapulan nouto ja sitten oikean. Hyvin koiruus toimi eikä haikaillut ruudun perään.


Ketjuttelin liikkeitä pikkasen. Huomio erityisesti liikkeiden väleissä. Ensin tasamaanouto puukapulalla. Hyvä oli, siitä pelkät kehut ja rapsuttelut ja koira käskyn alla siirtyminen toiseen paikkaan. Siellä otin koiran perusasentoon. Heti tippui kontakti. Siitä huomautin ja istutin koiraa tovin perusasennossa ennen palkkausta. Sitten seuraamista kaikkine kuvioineen. Koira kulki hyvin mukana, mutta askelsiirtymissä siitä pääsi ääntä. Seuruu loppui juoksusta pysähtymiseen. Se oli hyvä. Siitä sanalliset kehut ja siirtyminen toiseen kohtaan koira käskyn alla. Siellä kaukoista m-i-vaihto n. 20 metristä ja palkkaus. Ketjutteluja tarvii muistaa tehdä useamminkin.


---


Päivemmällä RINNA pääsi agikisoihin turisteilemaan ja kannustamaan tovereita. Ihmis- ja koiravilinä ei häirinnyt yhtään pennen tekemisiä. Seuraaminenkin sujui Rinnaksi hyvin. Jos tekemistä ei ollut tarjolla, niin Rin joko a. tarjosi perusasentoa tai vaihtoehto b. olisi mennyt radalla menevien koirien perään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti