lauantai 12. helmikuuta 2011

Tokoja


Perjantaina oli vika kerta RINNAN tokokurssia. Penne on nyt saanyt Ahaa-elämyksen seuraamisen suhteen. Sen seuraaminen on nyt aika kivan oloista. Pentunen tarjoaa hyvää seuruutaan myös omaehtoisesti. Ainoo vaan, että mä pidän yhtä hyvää kontaktia koiraan kuin koira minuunkin...


Tunti alkoi pujottelulla ringissä olevien koirakoiden välistä. Pujottelut sujui Rinnalta hyvin, se esitteli hyvää seuruutaansa siinä. Muiden pujotellessa Rin sai tehtäväkseen olla perus- tai eteentuloasennossa tahi sitten makuulla. Rinna kesti häiriöt vilkaisematta. Seuraamista jatkettin liikkeestä seisomisien ja maahanmenojen parissa. Näissä edelleen annoin kunnon avut pysähdyksiin. Sitten luoksepäästettävyys ja paikallaanmakuut. Luoksepäästettävyydessä pentu pysyy edelleenkin perusasennossa, tuskin edes vilkaisee rapsuttajaa. Makuussa oli taas hyvät häiriöt. Koirakot oli tiheään ja liikettä oli molemmin puolin. Välillä Rin vilkuili muualle, mutta korjasi nämä joko heti itse tai huomautuksesta. Sivulta maahanmenoissa ja perusasentoon nousuissa pentu näkyy alkavan herkästi ennakoimaan, joten siihen pitää kiinnittää huomiota. Hyppy ja luoksetulot otettiin viime viikkoiseen tapaan.


Lopuksi oli pikkukisailut istumisen ja maahanmenojen nopeudesta. Koirakot liikkuivat ympyrässä ja käskyn käydessä hitain asentoon päässyt tippui aina pois. Rinnalle en edelleenkään ole opettanut istumista (!!!), joten istumiskisassa seuruutin koiraa ja otin sen aina perusasentoon. Näin oltiin toisiksi nopeimpia. Maahanmenoissa ohjasin koiran namin avulla makuulle. Namilla ohjaten Rin menee hitaahkosti maahan. Oltiin kuintenkin tässäkin toisiksi nopeimpia :)


---


Lauataina mentiin taas ATD:n hallille HSKP:n vapaavuorolla. Koirat vuorotteli.


SARAN kanssa:  • Hyppynoutoa puukapulalla. Tällä kertaa ohjelmassa oli pelkästään vinoja noutoja. Kaikissa kuitenkin koira palautti kapulan hypyn kautta. Vapautin vauhdista kaikki. Kertaalleen vein kapulan myös treenikaverin tavaroiden luokse. Silloinkin kapula palautui epäröimättä.

  • Zetaa. Otin jäävät asennot ja seuruukuvion erikseen. Jäävistä maahanmeno oli ok. Seisomiset pääasiassa suoria. Näitä onkin treenattu suoremmiksi. Istumiset oli hukassa, suurimpaan osaa koira tarjosi seisomista. Sitä seisomista tosiaan on viime aikoin tehty... Tehtiin muuta välissä ja sitten taas uudestaan istuminen. Nyt meni kerrasta oikein.

  • Ruutua. Ruutu oli merkiltä vasemmassa. Ekat tehtiin kosketusalustan kanssa. Sitten ilman. Hyvä oli sekin. Tein ruudun (merkiltä oikeaan) myös hallin ulkopuolelle parkkikselle koiran näkemättä. Ihan ok oli sekin. Sekä ruutuun että merkkiin kaipaisin kuintekin vielä koiralta eksaktimpaa paikan tarjontaa. Sitä pitää treenata. Lisäksi välillä jos koitan käskyttää koiraa korjaamaan ruudussa paikkaansa, se alkaa tarjoamaan ruudun tötsillä merkkiä. Tästä pitää ehdottomasti päästä eroon.

  • Tunnaria. Hyvin sujui. Vapautin vauhdista eikä koiruus ehtinyt pureskella kapulaa.


RINNAN kanssa:  • Perusasentoja ja seuraamista peilin edessä, jotta olisin suorassa.

  • Hyppyä. Tällä kertaa jätin näkyvän lelupalkan pois ja heitin lelun koiran eteen sen hypätessä. Ei ollut siltikään epäröintiä hyppäämisessä.

  • Noutoa. Käytössä oli Rinnalle vieras ohjatun noudon kapula ja ekalla koira kävikin vain kääntymässä kapulan luona. Kannustin ottamaan kapulan suuhun ja se olikin kivaa! Tehtiin vauhtinoutoja. Luovutusasentoa ollaan kotona treenailtu erikseen ja nyt penne toikin kapulan minulle asti eikä pudottanut matkalla ellen vapauttanut sitä jo ennen. Tosin herkästi pentu hyppii vasten kapulaa tuodessaan. Otettiin luovutusasentoon tuloa erikseen. Näissä kapula alkaa herkästi pyöriä suussa, kun luovutusasentoon tullessa pää nousee. Tähän pitää kiinnittää huomiota, nytkin pentu korjasi otteen kiellon jälkeen.

  • Hyppynoutoa. Yhdistin noudon ja hypyn. Ei ongelmaa.

  • Ruutua. Ensin muisteltiin kosketusalustaa, jonka laitoin sitten ruutuun. Ekalla pentu ei sitä huomannut vaan seilaili ruudussa. Seuraavilla juoksi kosketusalustalle, mutta koskettuaan sitä juoksi aina takaisin. Tarvii saada pennelle kosketusalustan idea myös niin että olen kaukana. Vaihdettiin leluruutuihin ja ne oli kivoja. Tosin ruutua on sen verran vähän tehty, ettei pennelle taida vielä ruutumerkit merkitä mitään.

  • Tunnaria. Ekaa kertaa hallissa ja pitkästä aikaa kisamatkalta. Ekalla yrittämällä Rin kävi hätäisesti haistamassa kapulat läpi ja tuli takaisin perusasentoon. Lähetin uudestaan ja oikea kapulakin löytyi :) Luovutusta ei oo vielä tunnariinkaan yhdistetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti