perjantai 15. huhtikuuta 2011

Jälkikauden korkkaus sekä tokotreenit


Aamulla korkattiin jälkikausi. Kaikki kolme oltiin ihan täpinöissään :D


RINNALLE heinikkopohjaan n. 50 metrin suht suora jälki kolmella purkilla, joiden päällä oli kepit. Alkuun joka askeleelle namia ekaan purkkiin asti, sen jälkeen aina ennen purkkeja ja lisäksi jokunen siellä täällä. Jälki vanheni parikymmentä minuuttia. Alkuun muutaman metrin jana. Hyvin pentu nosti jäljen ja lähti oikeaan suuntaan. Namipätkä mentiin pyörien ja nameja etsien. Namittomat pätkät mentiin paremmin, mutta aina namikohdat sotki suoraa menoa. Kakkos- ja kolmospurkkien välillä Rin lähti jäljen sivuun pyörimään ja löysikin sieltä leipäpalan... Ennen jälkeä kokeilin oliko purkeilla maahanmeno pennellä muistissa. Oli muistissa, mutta jäljellä purkkeja pentu ei kuitenkaan ilmaissut halutulla tavalla ennen kuin kopautin sormella purkkia. Lisäksi tein pennulle lyhyemmän (n. 10-15 m) jäljen kolmella kepillä. Rin näki jäljen teon ja suurieleisesti laitoin sinne kepit. Jälki ajettiin heti. Nyt jäljestys oli tosi hyvää, mutta keppejä pentu ei noteerannut. Kehuin pentua aina keppikohdassa ja leikittiinkin kepeillä, mutta silti jäljen ajo vei niistä voiton. Jatkossa jätetään namit kokonaan jäljeltä pois, otetaan ne mukaan vain jos niitä tarvitaan ongelmanratkaisussa. Palkka tulee vain purkeilta/kepeiltä. Lisäksi nythän penne osaa mennä maahan käskystä (viime kesänä ei osannut), joten voisihan sitä ihan kokeilla käskeäkin menemään maahan. Voisi myöskin tehdä keppiruutuja.


SARA teki janatreenin kumpaankin suuntaan. Koira näki jäljen teon ja jäljet ajettiin heti. Koiruus nosti jäljen muutaman metrin janalta ja lähti jäljellä oikeaan suuntaan. Keppi-ilmaisut oli tosi hyviä!


---


Iltapäivästä mentiin kimppatokoilemaan Sirkuskentälle. RINNA osallistui paikkaistumiseen- ja makuuseen. Niissä oli n. 10 koiraa rivissä ja Rimpula keskimmäisenä. Ihmiset kävi palkkaamassa koiriaan ja vapauttivat koiria eri aikoihin. Lisäksi koiria nousi omin luvin seisomaan ja lähti liikkeelle. Skeittaritkin oli rampeillaan. Eli hyvin oli häiriöitä. Rinnan istuminen sujui ihan hyvin, loppua kohden meni vaan vähän levottomaksi. Makuussa palkkailin tässäkin useasti. Kävin kahteen kertaan piilossa autojen takanakin. Toisella kertaa olin hieman pidempään piilossa ja Rin nousi kyynärien varaan minun tullessa piilosta esille. Se painui itse takaisin maahan, mutta meni lonkalleen. Kävin sen korjaamassa ja sen jälkeen pian palkkasin. Kertaalleen viereinen koira tuli Rinnan luo ja penne vaan jatkoi omaa makaamistaan! Sen verran se otti häiriötä tästä, että tipahti lonkalleen.


Kaukojakin treenailtiin. Nyt myös i-s-vaihto alkaa hahmottumaan :) Ruudusta Rinnalle ei tuntunut olevan mitään käsitystä. Syynkin keksin: ruutumerkit oli vieraat (siniset sankot). Tehtiin leluruutuja ja sitten ruutuun pysäytyksiäkin. Läheltä pysäytykset sujui, mutta kauempaa lähettäessä penne juoksi muutaman metrin ja kääntyi tarjoamaan seisomista. Siitä se jatkoi joko itsenäisesti tai uudella käskyllä aina muutaman metrin kerrallaan ruutua kohden kunnes lopulta oli ruudussa. Ehheh. Seuraamisia tehtiin vähän joka välissä. Nyt suusta palkkaus toi toivottua tiiviyttä. Tosin paikkahan siinä kärsi ja askeleissa taaksepäin pennun takapää irtosi. Tätä korjailtiin takaviistoon sijoitetun lelupalkan avulla.


SARA tauotti Rinnan tekemisiä tekemällä ohjattua noutoa liikkurin kanssa. Ekassa merkki oli hieman vino, mutta koira sai silti jatkaa kapulalle. Palkkaus vauhdista. Toisessa merkki oli ihan super ja palkkaus siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti