keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Keskiviikko


Lähikenttä aurattiin ja heti piti käydä siellä treenailemassa ;) Paljon oli hiekkaa näkyvissä, mutta paikoin aurauskoneet oli jättäneet muutamankymmenen senttimetrin korkeita lumijuovia.


SARAN treenien pääpaino oli ruutu-ohjattu nouto - erotteluissa. Ruutua tehtiin kahdesta suunnasta ja ohjattua selkä ruutua kohden. Alkuun ruudussa oli kosketusalusta ohjaamassa oikeaan paikkaan. Lumivallit haittasi vähän ruutuun menoa. Toisesta suunnasta Sara meni joka kerta ruutuun hieman mutkitellen, ilmeisesti se haki parhaimman reitin lumen keskeltä. Tauon jälkeen otettiin pari toistoa tyhjään ruutuun juoksuja. Niissä Sas tarjosi hyvää paikkaa. Ohjatut noudot meni kaikki ihan mallikkaasti. Merkkitoistoja tuli paljon. Jokusen käskin koira tekemään uudestaan, mutta suurin osa oli ihan kelvollisia. Parhaista lensi pallopalkka.


Lisäksi Saran kanssa tehtiin kaukoja alle kymmenestä metristä minun juoksuperuuttaessa. Kaikki hyvin. Luosetuloista tehtiin vain seisomaanpysäytystä. Ekassa tulossa annoin sekä suullisen käskyn että käsimerkin peruuttamiseen. Toisessa pelkkä käsimerkki ja hienosti onnistui!


RINNAN vuoro alkoi seuraamisella. Otin nyt suusta palkkaamisen mukaan. Rinnan suurin ongelmahan tällä hetkellä on seuruun kestoa lisäessä kontaktin katkeilu. Ensin kokeilin palkata tiputtamalla suusta palkan pennulle. Pieni ylävartalon kääntö koiraa kohden aiheutti kuitenkin maahanmenon, joten palkkasi suustä käden kautta toiseen suuhun :) Nyt siis liikkeestä maahanmeno toimi paremmin kuin ennen pienellä vartaloavulla avittaen. Se alkoi toimimaan jopa niinkin hyvin, että pentu alkoi ennakoimaan maahanmenoja :p Rin teki myös leluruutuja ja sitten tyhjään ruutuun juoksuja, joissa lelu lensi koiran yli sen päästessä ruutuun. Lisäksi ruutua vielä pysäytyskäskynkin kanssa. Nyt ruutupaikat oli mukavan takana. Lopuksi vielä noutoa ohjatun kapulalla. Ensin pelkkiä luovutusasentoja, sitten pelkkiä vauhtinoutoja. Sitten yhdistelin molemmat noudoksi. Annoin toisen käskyn varmuuden vuoksi koiran ollessa parin metrin päässä, jottei penne lähde kapulan kanssa rallattelemaan, kapula putoa liian aikaisin tai penne hyppää vasten. Hyvä se oli, vaikkakin varmuutta tähänkin tarvitaan lisää. Nyt palkkaukset tein lelulla jalkojen välistä. Ne toiminnee nameja paremmin. Palkkaleluna tälläkin kertaa oli vinkupallo, mutta lopuksi Rin pääsi vetämään ekstaasirallinsa narupallojen kanssa :)


---


Illemmalla Rin pääsi pitkästä aikaa kaupunkikävelylle. Olin ihan positiivisesti yllättynyt sen käyttäytymisestä! Viimeksi koko koira pyöri kuin väkkärä joka suuntaan ja nyt se vaan tassutteli arkiseuruuasemissa vierellä koko ajan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti