perjantai 29. maaliskuuta 2013

Nousussa

Tänään katkaistiin SARAN elokuusta asti kestäny agikisatauko. Mä en ole juurikaan nauttinut agikisaamisesti. Muuten se on kivaa,  mutta jännitän aivan liikaa. Tänään kisattiin ATD:n kisoissa Purinalla kolmen agistartin verran. Kahdella ekalla radalla tuomarina oli Leena Rantamäki-Lahtinen ja vikalla Johanna Nyberg.

A-rata:


Putkipäät koitui tällä radalla kohtaloksi. Eli HYL. Ekaan putkeen olisi pitänyt viedä koira varmemmin ja toisessahan koira meni kyllä oikeaan päähän putkea, mutta suoritti ylimääräisen hypyn välissä. Leijeröinti oli liikaa.


B-rata:


B-rata meni ihan ookoosti, vaikka virheittä ei sitäkään tehty. Vitonen saatiin kepeiltä koiran tullessa puolivälissä keppejä ulos. Olis vissiin pitänyt varmistella keppien suoritus loppuun asti. Tuloksena siis vitonen kepeiltä. Keppien vitosesta huolimatta ehdittiin ihanneaikaan -0,74 Sijoituksena oli 34./58. Tämä oli siis Saran tähän astisista kolmosen kisoista paras tulos :D


C-rata:


C-radallakin saatiin vitonen kepeiltä, kun koira ei kestänyt takaaleikkausta. Rata tehtiin HYL sittemmin Saran mentyä uudestaa puomille. En huomannut puomin olevan niin tyrkyllä koiralle... Radasta jäi harmittamaan se, etten saanut tehdä radalla poispäinkääntöä, jota oli suunnitellut 18. esteelle :p


Saran keppisuoritus on näköjään kisoissa herkkää. Nythän suurin osa virheitä kolmosten kisoissa on saatu kepeiltä. Eli treeniä niihin! Myöskään A-esteen suoritus ei ole sitä mitä haluan. A-radlla koira tuli A-esteelle rumasti. B:llä muistin muistuttaa koiraa ja se teki ylösmenon vähemmän rumasti. C:llä A:lle tultiin käännösen kautta hitaammalla vauhdilla ja se oli ok. Myös pussin ja pituuden treenaus jatkukoon.

Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen kisojen antiin. Sain pään pidettyä kasassa virheidenkin jälkeen eikä ohjaus kuollut.

Sara sai aamupalaksi Fitdogin energiajuomaa ja kisoissa juotin sille palautusjuomaa joka startin jälkeen. Hyvin maistui!

2 kommenttia:

  1. Minä taasen jännitän tokokokeita ihan hulluna. Se on siinä ja siinä, onko niihin edes kivaa mennä sen jännityksen kanssa. :S

    Lisää keppitreeniä vain! Ja kisoja! Ainakin Aksun kanssa tuppaa olemaan niin, että sen treenivire ja kisavire on ihan erilaiset. Ei auta käydä pelkästään treeneissä, kun kisoissa koira on paljon huonommin kuulolla ja kääntyy heikommin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä jännitän myös tokokokeita, mutta enempi agikisoja :p Nyt kuitenkin tekee mieli vähän selata kisakalenteria ;)

      Poista