sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Voivoivoi

Eli miten on RINNAN ylempien luokkien tokoliikkeiden laita?

Paikallaan istuminen: Onnistuu, mutta tätä voisi ottaa säännöllisemmin treeniin.

Paikallaan makaaminen: Makuuasentoa pitää vahvistaa. Myös muiden käskyihin reagoimattomuutta voisi treenata enempi ajatuksella.

Seuraaminen: Seuraamisessa on hyvääkin, mutta myös paljon vielä työstettävää. Nykyään koiran paikka on ihan ookoo. Kontaktin pitoa pitää työstää, ne paikoillaan olevat häiriöt on vaikeita. Perusasentojen suoruutta pitää vahvistaa, ne on vinoja etenkin käännösten ja askelsiirtymien jälkeen. Peitsaus on rumaa, koira sais ravata aina. Lähtöäänet pitää työstää poies.

Jäävät: Istuminen pitää koiralle saada varmemmaksi. Kaikkien asentojen tekniikkaa pitää vielä työstää.

Luoksetulo: Maahanpysäytykset oli vielä ihan alkeissa, samoin näyttää nyt olevan seisomaanpysäytyksetkin. Eli työtä riittää!

Ruutu: Osat onnistuu. Tarvii vaan työstää kokonaisuutenakin toimimaan.

Ohjattu nouto: Äänet pois eli hiljainen merkille meno ja hiljainen merkiltä lähtö. Merkille haku eri paikoista. Luovutusasennot pitää työstää toimiviksi eri kulmista.

Metallinouto: Ok.

Hyppynouto: Ok. Vinoja heittoja pitää vielä vahvistaa.

Tunnari: Nenä toimii. Luovutusta pitää tehdä rutiinimmin.

Kaukot: Treeniä vaan. Kaikki vaihdot onnistuu kotona noin viidestä metristä, mutta aina se ei kotonakaan osaa :p

Liikkeiden välit: Ei toimi.

Kokonaisuus: Pahasti kesken.

---

Tänään HSKP:n vapaavuorolla RINNA oli paikkamakuurivissä. Jäin näkyville ja kävin muutamaan kertaan palkkaamassa koiran. Hyvin se makasi eikä ennakoinut sivullenousuakaan. 

Sitten tehtiin ensin noudon luovutusasentoa eikä siinäkään ollut ongelmaa. Hyppynoudossa tehtiin vinoja noutoja. Lievästi vinot se osaa, mutta enempi vinoihin koira tarvii avut paluuhyppyyn. 

Seuraamista tehtiin muita koirakoita kohden sekä myöskin seiniä ja niiden vierellä olleita agiesteitä kohden. Koirakot ei taaskaan häirinneet, mutta ne muut. Huomautin kontaktin tippumisista. Näitä pitää tehdä lisää! Jääviä tehtiin peilin edessä. Maahanmenot oli aluksi hieman hitaita, mutta ne nopeutui sitten, kun palkkaa ei hitaista tullut. Seisomiset oli hyviä takapalkalla. Istumiset toimi avuilla tai sitten hitaammassa seuruussa. Sen verran unohduksissa ne on.

SARA teki ruudussa paikan hakua. Pysäyttelin myös koiraa ruutuun ja hyväksyin vain nopsat seisahtumiset. Laitoin koiran myös tekemään ruudussa kaukoja. Teki hyvin eikä ihmetellyt. Kaukoja tehtiin erikseenkin. Laitoin ensin kosketusalustan muistuttamaan koiraa seisomisien lyhennyksestä. Tehtiin vaan pari toistoa, sillä koira alkoi tassuttelemaan sihdatessaan alustalle, mutta tämä ajoi jo asian ja koira teki lyhennykset hyvin. Palkkasin koiraa kädestä hitaasti käden ojentaen. Namin sai ottaa vasta käskyllä. Ei ehkä pitäisi vaihdella näin nopeasti palkkaustyylejä :p

Luoksetulon stoppia tehtiin takaakierroilla. Koira teki ne monet kerran maahanmenoina. Lopetettiin kiertojen tekeminen, kun teki hyvin. Jatkettiin samaa minun peruuttaessa ja naksauttaessa koiran käskystä stopatessa. Näin toimi hyvin ja koirallakin oli selvästi ajatus taaksepäin. Merkkiä tehtiin kierrättäen sitä. Vähän se oli koirasta alkuun outo ajatus, mutta lähti sitten sekin sujumaan.

Seuraamisessa keskityin käännöksiin ja niiden jälkeisiin pysähdyksiin. Selvästi täyskäännös oikeaan + pysähtyminen on edelleen se vaikein. Nyt toistoilla parani. Jääviä tehtiin Sarankin kanssa peilin edessä. Maahanmenoissa oli jokunen hieman hitaampi, jotka jätin palkkaamatta. Nopeitakin oli. Seisomisissa koira pysähtyi hyvin käsiavulla, mutta joillain kerroilla se tassutteli paikoillaan sen jälkeen. Näitä en hyväksynyt. Istuminen oli ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti