sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Tokoja

RINNA tokoili vapaavuorolla ATD:n hallissa. Tehtiin kisanomainen treeni liikkurilla, yksilöliikkeet käänteisjärjestyksessä. Ensin muutaman minuutin ryhmäpaikallaan makuu. Rinna meni vasta toisella käskyllä maahan. Käskytin siinä samalla muut, oisiko siitä johtunut? Makuuta ei ole tehty hetkeen ja sekin saattoi vaikuttaa. Koira meni lonkka-asentoon kahteen kertaa, kummatkin kävin korjaamassa.

Hyppy oli hyvä. Noudossa koira oli luovutusasennossa liian tiiviisti, se oli mun varpailla. Sivulletulon koira ennakoi liikkurin käskystä. Lähtöääntä ei päässyt nytkään :) Kaukovaihdot oli siistit, ei liian innokkaat. Liikkeestä maahanmenon seuruussa koira haahuili ja maahanmeno oli hidas. Luoksetulon stoppi oli valuva. Rin ei törmännyt sivulletulossa, näitä onkin treenattu. Liikkeestä seisomisessa ohjaaja haahuili ;) Seuraaminen oli kuulemma ok, vaikkei se tuntunutkaan siltä. Koira bongaili jonkin verran merkkejä taaskin.

Korjauksena tehtiin liikkeestä jääviä peilin edessä. Seuruutin koiraa hieman normaalia hitaammassa vauhdissa. Kummatkin oli hyviä. Seuraamista ja perusasentoa tehtiin paljon häiriössä. Liikkuvat häiriöt Rinna kestää hyvin, mutta vaikeaa on juurikin paikoillaan olevat häiriöt (ne merkit). Lisäksi liikkuroituja seuraamisia pitäisi tehdä enempi!

Sitten siirryttiin lähikentälle Tiinan kanssa treenaamaan. Olin kerrankin ajoissa ja odotellessa haukutin Rinnaa. Hyvin haukuttu, vaikka edellisestä haukutuksesta onkin aikaa. Otin myös haukun jälkeen koiraa seuraamaan ja palkkaus joko jo perusasennosta tai muutamasta askeleesta.

SARA työsti ensin luoksetulon pysäytyksiä. Tehtiin läheltä ja suurilla avuilla. Maahanmenon käsky mun pitää muuttaa pidemmäksi, ettei tule niin suurta kontrastia lyhyen käskyn ja valuvan maahanmenon suhteen :p Toki sitä maahanmenoakin työstetään paremmaksi.

Maahanmeno. 
Toinenkin maahanmeno.
Seisominen. 
Ja vielä seisominen.

Jäävistä tehtiin seisomista ja maahanmenoa. Seisomiseen otan nyt käsiavun mukaan. En tökkää kädellä koiraa kuonoon vaan heilautan sitä niin, että koira näkee sen silmäkulmastaan. Toimi. Maahanmenoissa tarvii vaan edelleen vahvistaa sitä nopsempaa menoa.

Liikkeestä seisominen.
Huonompi maahanmeno.
Parempi maahanmeno.
 

Seuraamisessa lähdetään työstämään käännöksiä. Mun mielestä käännökset on tällä hetkellä se pahin Saran seuraamisessa. Käännöksiin kokeiltiin naksauttamista ennen käännöstä ja palkaten vasta käännöksen jälkeen. Näin koira saadaan alertiksi. Jatketaan kokeilua. Mä en voi pitää naksua kädessäni, sillä koiran vire nousee liiaksi, tulee lennokasta seuraamista. Joku muu saisi näissä naksutella. Eikä Sarppa alkuun ymmärtänyt jutun juonta (no en minäkään alkuun) :p

Lennokkaampaa seuraamista.
Parempaa seuraamista.

Kaukoja tehtiin kisamatkalta. Olen nyt ottanut mukaan kunnolla koiralle kertomisen seuraavasta liikkeestä kaukojen suhteen. Ennenkin olen koiralle niistä sanonut, mutta ei se välttämättä kuuntele :p Nyt otin koiran pään käsien väliin ja kerroin. Teki hyvin, mutta tassutellen.

Kaukot.

Ohjatussa noudossa yritettiin saada jännitettä koiralle kapuloita viedessä, josko se vaikuttaisi nopeampaan merkille menoon. Ekalla onnistuikin, toisella ei ollut niin nopsaa menoa. Nouto oli ok. Tehtiin myös erikseen vauhtimerkkiä, jossa saattoi kapulakin olla matkalla. Vauhtia oli ja merkki löytyi.

Pitäisi useammin treenata koirat erikseen. Pystyis keskittymään itsekin paremmin ja Rinnan osaaminenkin ehkä kasvaisi :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti