maanantai 1. huhtikuuta 2013

Se meni jo

RINNA korkkasi tänään agikisat HAU:n omissa kisoissa Purinalla. Tarjolla olisi ollut kolme Kari Jalosen rataa, mutta ilmottauduin nyt korkkauskerralla vain kahteen starttiin, agi- ja hyppyradalle.

A-rata:


HYL-merkintä saatiin jo kolmannelta esteeltä, joka oli keinu. Koira poistui vauhdissa kontaktilta omin luvin, mutta se korjasi tilanteen palaamalla itse takaisin kontaktille. Muuten kontaktiesteet meni hyvin. Tosiin puomia koira luuli varmaan keinuksi ja jarrutteli siinä. Eipä olekaan juuri koskaan molemmat radalla. Kepeistäkin koira suoriutui hyvin. Putkijarrut pitää laittaa opetuslistalle. Yksi rima tipahti. En tajunnut puuttua siihen ennen kuin oli liian myöhäistä, joten annoin koiran jatkaa rataa. B-rata:


Radalla oli vaikea keppikulma. Sain koiran kuitenkin joten kuten vietyä niille. Tein takaaleikkauksen kepeillä. Sen Rinna kestää hyvin (se ei kestä vedätystä eikä varmastikaan valsseja tai persjättöjä keppien jälkeen - opeta sille!). Jostain syystä koira kuitenkin jätto lopussa kepittelyn kesken. Otin kepit uudestaan ja nytkin kepittelyvirhe tapahtui keppien lopussa. En enää korjannut, vaan jatkoin rataa, joten siitä HYL. Loppu puolella rima putosi ja jotenkin alkoi tuntumaan, että kohta koiran vire nousee liikaa. Ennakoin sitä ja käskin koiran kävellä vierellä radalta pois. Koira kuunteli sen hyvin.


Sen verran hyvin yhteistyö Rinnan kanssa kuitenkin radalla toimi, että voinen ilmoittaa sen toisiinkin kisoihin :D 

Rinnakin sai aamulla Fitdogin energiajuomaa. Starttien jälkeen se sai palautusjuomaa. 

---

Illalle Rinnalla oli Nuorten koirien tokoringin treenit ATD:n hallissa.


  • Ohjatussa noudossa tehtiin pelkkää merkkiä. Koira kitisi merkille mennessään. Olikohan se väsynyt vai olisiko koiraa pitänyt purkaa ennen treeniä? Vai eikö se ihan tiennyt mitä oltiin tekemässä, kun kapulat oli valmiina maassa jo? Merkkikin oli erilainen kuin mitä Rinnalla on ollut. Se oli littana ja koira mieluusti laittoi tassunsa sen päälle. Treenaa siis erinäköisillä merkeillä!
  • Tunnari tehtiin ensin normaalina. Sitten pyysin kolmea eri ihmistä hajustamaan kapuloita. Tällä kertaa koira nappasi oikean viereisen. Uudella käskyllä se toi oikean. Häiritsikö sitä useamman eri ihmisen hajut vai eikö se vain malttanut tarkentaa oikeaan kapulaan? Tehtiin vielä yksi samoilla väärillä kapuloilla ja tämä meni kerrasta oikein. Kaikissa palkkasin koiran vauhdista. Muista treenata palautukset kuntoon!
  • Ruutua tehtiin kahden ihmisen heittäessä palkkaa Rinnalle. Ensin ihmiset oli ruudun molemmilla puolin ja jommasta kummasta suunnasta se sai pallon. Nämä oli alun jälkeen ihan ookoot. Sitten ihmiset siirtyivät ruudun etupuolelle, edelleen kummatkin eri puolille. Nämäkin oli ookooita. Vaikeinta oli, kun palkkaihmiset oli kumpikin samalla puolen ruutua. Tämäkin saatiin kuitenkin sujumaan. Kerran Rinna haukahti lähdössä, mutta olin niin hidas, että se sai mennä silti ruutuun asti :p
  • Metallinoutoa tehtiin toiselle koirakolle häiriöksi. Hyvin toimi. Lelusta noutoon lähettäessä pääsi herkemmin haukku, mutta koira selvästikin sotki tämän haukutustreeniin. Se jätti sitten haukkumiset, kun ymmärsi mitä oltiin tekemässä.
  • Seuraamista tehtiin ensin häiriöillä. Maassa oli merkkiä ja kapulaa, joita muut sitten asentteli uusiin kohtiin tai heitteli. Rinna selviytyi tästä hyvin. Sitten tehtiin seuraamista käskytettynä. Tässä erityishuomion sai vinot perusasennot. Jonkin kerran jouduin koiraa käskemään korjaamaan asentoaan, mutta koira myös korjaili niitä itse.
  • Paikallaanolot tehtiin vikana. Neliminuuttinen makuu tehtiin ensin. Kävin kerran välipalkkaamassa koiraa. Kerran se meinasi haistella maata, mutta lopetti heti huomautuksesta. Istuminen tehtiin reilun kahden minuutin mittaisena. Se oli hyvä, mutta koira nuoleskeli huuliaan ja korjasi asentoaan, kun tulin sen vierelle. Tehtiin myös erikseen rivissä maahanmenoja ja sivullenousuja. Liikkuri huuteli käskysanoja ja häiriköi muutenkin. Rinna kesti häiriöt hyvin eikä vilkuillut omituisesti käyttäytyvää liikkuria. Se ei myöskään reagoinut muiden koirien käskytykseen. Koira vaan meni jonkin kerran vasta toisella käskyllä maahan, mitä enempi häiriötä oli. Istumaan se nousi joka kerta kerrasta.

4 kommenttia: