sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Pia Miettisen koulutus

HAU:n tokotoimikunta järjesti Pia Miettisen tokokoulutuksen Purinalla.

Näytin Pialle RINNAN seuraamista. Halusin keskittyä nyt rytmityksiin ja kuulla kommentteja Rinnan peitsaamisesta. Ei se kuulemma näytä pahalta, joten en nyt tee sille mitään :p Katsastettiin myös kontaktia. Rinnalle on edelleenkin vaikeaa olla välillä vilkuilematta maassa olevia häiriöitä. Isommista kontaktin pudotuksista voin toki huomauttaa koiraa, mutta useimmitenhan Rinna vilkaisee niin pienesti etten ehdi siihen oikea-aikaisesti puuttua. Jatketaan siis treeniä.

Sitten tehtiin kaukoja. Rinnan osaaminen on ihan hyvällä mallilla. Voisin tehdä alut rutiiniin omaisemmin. Huonoista vaihdoista voisin selkeämmin kertoa. Vaikka ennemminkin aloittaa alusta enkä tehdä niinkuin nyt, jolloin koira saa vaan jatkaa. Jostain syystä mun käsimerkit on muuttuneet pieniksi ja aika epäselviksi. Sara osaa nämäkin, mutta Rinnalle käsimerkit saisi olla selkeämmät.

SARALLE tilasin Pialta temppuratoja rutiinien rikkomiseksi. Sara ei ehkä näitä niinkään tarvitse, ennemminkin minä kaipaan vaihtelua. Vaikkei mitään tämän tyylistä ole tehty aikoihin, niin Sara ei juurikaan ihmetellyt. Se kuunteli hyvin ja oli hyvin ohjailtavissa. Piirsin radat muistoksi :D


Ensin lähetin koiralle merkille (1.). Sieltä koiralle luoksetulokäsky ja maahanpysäytys (2.), josta koiran lähetys ruutuun seisomaan (3.). Ruudusta koira toiselle merkille (4.), hyppäämään ja pysäytys hypyn jälkeen (5.). Sitten koira paluuhypyn kautta kapulaa noutamaan (6.).

Toisessa koira ensin merkille (A.), jossa kaukovaihtoja. Sieltä koira hypyn kautta toiselle puolen merkille (B.), josta koira ruutuun suoraan maahan (C.). Sitten koira häiriömerkkien ja -kapuloiden ohi merkille (D.), josta koira noutamaan tiettyä kapulaa (E.) ja juoksemaan kapulan kanssa ruutuun (F.). 

Eka rata oli helppo. Tokalla vaikeaa oli ruudusta merkille meno ja kapulan löytäminen ennen ruutuun menoa. No eipä se haittaa. Se mikä haittaa on, että koira merkillä kaukoja tehdessään teki ekat vaihdot huonosti ja sen jälkeen lähti vasta sujumaan hyvin. Näitä tarvii treenata.

Ehdittiin myös lähinnä juttelemaan Saran luoksetulosta. Seisomisissa pitää palata taaksepäin. Sen verran rikki ne on. Maahanmenoissa en edelleenkään osaa pitää kriteerejä yllä enkä ole tarpeeksi jämäkkänä kertomassa koiralle oikein ja väärin menneen eroja. Milloinkahan opin? Ei siis ihme ettei koirakaan osaa :p

Lopuksi Sara osallistui lyhyeen paikkamakuuseen. Vino piilo, mutta koira oli hyvin.

Kävin välillä kouluttamassa ATD:llä ja sen jälkeen jäin tekemään piirin vapaavuorolla RINNAN kanssa paikallaanolot. Pitkän odottelun jälkeen koira meni maahan hitaahkosti. Näitä pitää treenata. Makuu sujui hyvin, koira piti asentonsa koko muutaman minuuttisen. Kerran se aikoi haistella maata, mutta uskoi hyvin huomautusta. Istumisessa koiran pää oli aika levoton. Toki tässä vaiheessa oli häiriöitäkin enempi. Minun sivulle tullessa Rin tassutteli. Tämä pitää työstää pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti