maanantai 22. huhtikuuta 2013

Treeni-iltamat

Wilman kanssa sovittiin paukkutreenit Luukkiin. Wilmaa odotellessa ehdin kummallekin koiralle ottaa pk-esteet pariin kertaan. Tehtiin pelkät menot, A:lla palkkapallo oli aivan esteen juuressa. RINNALTA sujui sekä metrinen hyppy että A-este. SARA meni metrisen aika estettä hipoen, mutta kuitekin sitä koskematta. A sujui Saraltakin.

Ampumisen ajaksi Sara pääsi Wilman autoon. Pauke ei sinne kuulunut eikä koira muistellut pahalla autoa (se on ollut usein Wilman autossa paukkujen ajan). RINNALLE ammuttiin ensin seuraamisessa kaksi kertaa. Kummassakin se vilkaisi äänen suuntaan. Sitten ammuttiin perusasennossa kaksi kertaa. Ekassa koira vilkaisi ja huomautin siitä. Toisessa se piti kontaktin. Ammuttiin taas seuruussa kahteen kertaa ja nyt koira piti kontaktin. Lopuksi vielä ampuminen koiran ollessa paikkamakuussa. Ok sekin.

Luukista jatkettiin Purinalle. Rinnan agirata:


Neloselle tartti juosta tekemään päällejuoksu ja persjättäen A:lle. En saanut olla yhtään myöhässä. Kutosellakin piti takaakierron jälkeen ottaa koira päällejuoksulla vastaan ja kiiruhtaa vekkaamaan seiskalle jatkoon parempi kulma. Tässäkään en saanut yhtään olla myöhässä :p Yhtätoista kokeilin saksalaisella ja viskileikkauksella. Rinna ei osannut lukea viskiä. Se pyörähti ympäri hypyn jälkeen. Helpotettiin, paloiteltiin ja saatiin sujumaan.
 
Lisäksi tehtiin putkesta keinulle menoa. Se oli ok. Ja putkesta kepeille ja kepeiltä putkeen menoa. Putkesta kepeille Rin hakee hyvin oikeaan väliin, vaikka vedättäisinkin sitä. Kepeiltä putkeen mennessä koiralta jää herkästi pari vikaa keppiä väliin. Malttia näihin lisää. Leluetupalkalla koiran pää pysyi hyvin alhaalla. Voisi myöskin kokeilla namialustaa.

HAU:n tokoissa SARA oli paikallaanoloissa. Kaksiminuuttinen istuminen ensin ja sitten neliminuuttinen makuu. Kummassakin koira piti asentonsa. Paikallaoloja jatkettiin hyvin häiriköidysti Inhan yrittäessä saada koiraa liikkumaan asennosta. Sara piti Inkan touhuja lähinnä viihteenä :p Saatiin se menemään lankaankin (käskyt istumasta maahan ja tiiviimpään perusasentoon sekä maasta sivulle oli vaikeimmat) ja loppua kohden saatiin koiralle se ilme, missä se sulkee ympärillä olevat häiriöt mielestään.

RINNALLEKIN tehtiin samaa. Se ymmärsi asian nopsemmin. Sille oli samat vaikeita kuin Sarallekin, mutta myös putkeen koira oli huijautua menemään. Rinna osasi hyvin sulkea häiriöt pois, mutta maasta sivulle nousussa se meni kerta toisensa jälkeen innokkaan näköisesti lankaan :p

Kumpikin teki vielä kaukoja. SARA teki vaihdot jotenkin jähmeästi kaempaan tehtynä. Läheltä se teki paremmin. RINNAN kaukot on hyvällä mallilla, vielä niitä pitää kuitenkin hieman säätää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti