sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

HSKP:n vapaavuorolla

SARA on pitänyt enempi tai vähempi taukoa tokosta parisen viikkoa ja se näkyi :/ Ryhmäpaikallaanolot tehtiin ensin, sekä makuu että istuminen pari minuuttisena. Hyvät oli olot.Tauko tokoilusta näkyi parhaiten seuraamisessa, jossa koira äänteli, edisti ja perusasennoissakin oli vinoja :( Huomautuksin ja avuin sain koiran tekemään tekemään paremmi, mutta töitä vielä ois tässä. 

Stoppeja tehtiin kierrättämällä tankoa. Stoppasin koiran joko jo sen mennessä tai tullessa. Tullessa stopit oli pääasiassa hyviä. Mennessä koira pyrki alkuun tangon luokse tekemään pysähdyksen, mutta alkoi sitten kuuntelemaan paremmin. Merkkiä tehtiin kolmeen eri suuntaan. Häiriöitä oli. Toinen koirakko, hyppyeste ja kapula matkalla ei haitanneet. Puomi oli vaikea ja se stopeissa kierretty tanko oli pahin. Sara meni toistuvasti sen taakse. Tarpeeksi monta kertaa kun meni väärin, niin koira ei ilman apuja lähtenyt perusasennosta liikkeelle tai meni ravilla. Tästä päästiin kuitenkin yli. Näitä vois tehdä kuitenkin lisääkin. Tunnari tehtiin Heidin tavaroita apuna käyttäen. Tunnarikapula oli eri treenivälineiden joukossa, joukossa oli myös yksi vääräkin kapula. Ekalla Sara ei haistellut koko aluetta vaan toi juurikin sen väärän. Lähetin koiran uusiksi ja nyt oikea löytyi. Koira pureskeli kapulaa sivulla ollessaan, mutta lopetti pitokäskyllä. Oisko väärän tuonti vaikuttanut? Näitäkin pitää tehdä lisää.

RINNAA haukutin treenivuoronsa alkuun ja se sai purra leluun kiinni haukusta enkä päästänyt sitä rallattelemaan lainkaan. Kokeillaan josko haukuttamisella saisin sitä purettua sopivasti. Haukutuksen jälkeen tehtiin seuraamista. Alkuun koira äänteli lähdöissä vilkuili häiriöitä. Huomautin näistä ja koira alkoi tehdä hyvin töitä! 

Tunnarikapulalla tehtiin luovutusta. Ensin laitoin koiralle kapulan suuhun valmiiksi, sitten tehtiin noutona sillä ja lopulta tunnarina samanlailla kuin Sarallekin. Rinnalta se sujui. Rinna piti kapulaa hyvin eikä pureskellut. Luovutusasento sillä on tällä hetkellä turhan tiivis. Kaukovaihtoja tehtiin lopuksi noin viidestä metristä. Koira teki vaihdot teknisesti puhtaasti, mutta jokusen väärän vaihdon väärään aikaan :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti