tiistai 9. huhtikuuta 2013

Aksat & Ninat

RINNA aksoissa oli Esa Muotkan 2-luokan rata:


Yhdestoista hyppy oli Rinnalle vaikeassa kulmassa. Rima tippui herkästi, etenkin jos käskytin tai huidoin koiran ollessa riman päällä. Koira sais kestää nämäkin, mutta ei Rinna vielä. Hallinta petti sitten kepeillä. En meinannut saada koiraa millään käteen, en ennen enkä jälkeen keppien. Se vaan varasti suorilla kepeille ja keppien jälkeen jatkoi juoksuaan. Hallintaa, hallintaa vaan :p

---

HAU:n tokoryhmää oli tällä kertaa kouluttamassa Nina Manner. Rinnan kanssa aiheeksi valitsin koiran purkamisen. Ennen matalamman vireen liikkeitä Rinnaa pitää purkaa joko tekemällä vauhdikkaampia liikkeitä alle tai sitten antaa sen juosta lelun kanssa ympäri kenttää. Kaikista paras tapa purkaa Rinnaa on lelun kanssa juoksentelu kentällä. Se on kuitenkin hankala toteuttaa välillä :p Nyt Rinna on saanut lelun ihan ilmaiseksi rallatteluunsa. Voisin edes ottaa sen perusasentoon ennen sitä. Jatkoa varten voisi luoda rutiiniksi riehutusta muualla ennen treenaamista.

Rinnan luoksetulon pysäytys on mennyt rikki ja siihen halusin korjausapua. Nyt alkuun otetaan mukaan taas pysäytyksiin lelun heitto, käsky ja vielä vartaloapukin samanaikaisesti. Lisäksi pysäytys lähellä. Pallo olisi parasta heittää koiran jalkojen välistä. Koska en osaa, niin heitto matalalta jommalta kummalta sivulta koiran ohikin kelpaa. Nyt vaan paljon treeniä, niin hyvä siitä tulee.

Loppuun tehtiin vielä paikallaanolot. Jäin kummassakin näkyville. Istuminen oli hyvä. Käskin koiraa nyt odottamaan palatessani sen vierelle eikä koira liikuttanut tassujaan. Makuu oli myöskin hyvä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti