keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Jee-jee

Tänään korkattiin jälkikausi! Tein kummallekin jäljet läheisen pururadan ympäristöön. Paikoin oli vielä liian lumista eikä jäljistä tullut sellaisia kuin olin alunperin suunnitellut. Jäljet vanheni reilun tunnin. SARAN jälki oli vain reilut sata metriä pitkä. Jälki oli aika mutkitteleva. Kymmenmetrisen janan koira meni hitaasti, mutta varmasti suoraan. Se nosti jäljen, meni sitä pari metriä, kääntyi ja tarkasteli jälkeä taaksepäinkin pari metriä ennen kuin kääntyi taas oikeaan suuntaan. Aika pian jäljen noston jälkeen tuli eka kulma ja siinähän koira hukkasikin jo jäljen. Se etsi aikansa, mutta kun koira ei sitä löytänyt, niin lopetettiin siihen.

RINNANKAAN jälki ei ollut paria sataa metriä pidempi. Jälki oli aika haastava. Jälki ylitti monet polut ja lasten metsäleikkipaikan. Alussa oli jyrkkä nousu ja sittemmin maasto lähti laskeutumaan maltillisemmin. Puolivälissä jälki meni pururadan laitaa. Rinnallekin latoin nyt uskaliaasti kaksi keppiä. Halusin nähdä onko niistä muutamasta keppimotivaation nostatuksesta ollut jo hyötyä. Ennen jäljestämistä teetiin vielä yhden keppi-ilmaisun. Tällä hetkellä mulle on ihan sama miten koira nyt kepit ilmaisee kunhan se vain ne ilmaisee. Nyt koira osoitti kepin kaivamalla sitä :p

Rinnallakin jana oli kymmenisen metriä pitkä. Koira lähti lähetyksellä kahteen kertaa tiukasti vinoon, joten lähetin koiran sitten vähän edempää. Sitten se meni janan suoraan ja nosti oikean jäljen hyvin. Ihan alussa oli polun ylitys. Rinna suhasi polkua ensin edestakaisin ennen kuin jatkoi jälkeä pitkin. Nousun alla koira myöskin pyöri ennen kuin lähti nousemaan rinnettä. Nousun jälkeen oli ensimmäinen keppi ja Rinnahan ilmaisi sen ihan itse maahanmenolla! Hienoa, motivaatiotreenejä saapi kuitenkin vielä jatkaa. Kepin jälkeen jatkettiin matkaa jonkin matkaa, kunnes koira hukkasi jäljen siinä lasten majapaikassa. Se etsi aktiivisesti jälkeä ja lopulta päätyi takaisin keppikohtaan ja nostin jäljen sieltä uudestaan. Jonkin matkaa päästiin taas eteenpäin, kunnes uusi hukka tuli jäljen mennessä pururadan vierustalle. Tässä vaiheessa lopetettiin jäljestykset siihen.

Mun hienot jälkikoirat :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti