lauantai 13. huhtikuuta 2013

Opittavaa on!

SARAN kanssa tehtiin kolme hyllyä HSKH:n agikisoissa Vuokkosilla. 

Ekan radan tuomatoi Martti Salonen.


Hylättiin rata kasilla, kun koira pujahtikin jo putkeen. 


Toinenkin rata oli Martti Salosen käsialaa. Sen tuomatoi Henri Luomala.


Tällä radalla hyvästä yrityksestä huolimatta ohjasin koiran väärältä puolen kutoshypyllä ja siitä siis hyl.Vika rata oli Henri Luomalan hyppyrata. 


Tämä hyllytettiin koiran mennessä seiskahypyn sijaan jo putkeen.Mulla ois vielä paljon opittavaa. Ihan niinkuin lähdetään perusohjauksesta ajoituksineen ja kaikkine muineen :p Olen kuitenkin tyytyväinen, että nykyään pystyn ja osaankin jatkaa rataa vielä virheenkin jälkeen.

Sara sai aamulla Fitdogin energiajuomaa ja starttien jälkeen palautusjuomaa. Sarppa jaksoikin hyvin! Palautusjuoma uppoaa koiraan jo niin hyvin, että se kävisi palkastakin.

---

Illemmalla tokoiltiin RINNAN kanssa lähikentällä tihkusateessa. Ensin ruutua. Tehtiin myös kokonaisena voittajan ruutuna. Sujui se, mutta tarvii sitä vielä työstää. Kerran koira haukahti lähdössä. Siitä kielsin ja otin koiran takaisin. Sen jälkeen se oli lähdöt hiljaa, joskin se saattaa valua maata kohden perusasennossa. Siihen pitää kiinnittää huomiota. Ruudussa koira ei hae välttämättä kerrasta paikkaa niin taakse kuin haluaisin. Se jää helposti liian eteen ja lisäksi vielä vasempaan laitaan ruudussa. Se kyllä osaa tarjota oikeaakin kohtaa, muttei yleensä kerrasta juokse sinne. Eli paikkatreeniä lisää. Pysähtyminenkin saisi olla terävämpi. Sitäkin pitää treenata. Seuraamaantulossa koira tulee hyvin mukaan, mutta se saisi tehdä paremmin töitä seuruussa. Eli paljon on vielä asioita työstettävänä. Nyt tehtiin paikanhakua ruudussa naksulla. Tarvii työstää myös eri suunnista hakuja enempi. Lisäksi tehtiin maalin kierroilla pysäytyksiä koiran juostessa poispäin minusta. Se ei aina kuunnellut :p Maalin kierroilla tehtiin myöskin luoksetulon stoppeja. Ne oli kaikilla avuilla kivoja.

Jäävät tehtiin seuraamisesta. Tehtiin lähinnä istumisia. Ne onnistuu nyt jo ilman apuja, mutta varmuutta toki tarvitaan näihin. Kaukoja tehtiin pitkästä aikaa muuallakin kuin kotona. Tehtiin kaikkia vaihtoja noin viidestä metristä ja koira teki ne ihan kivasti. Sivulta maahanmenoissa koira jätti kyyrärtä ilmaan. Tarkkana niissä. Lisäksi naksuttelin liikkeiden välisiä siirtymiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti