torstai 18. huhtikuuta 2013

Aksaa

SARAN aksoissa tänään:


A-radalla käänsin koiran kakkosesteeltä putkeen sylkkärillä. Tuntui toimivalta. Ajoitiksen suhteen piti olla tarkkana: liian aikaisin tehtynä koira kääntyi vasta hypyn jälkeen ja liian myöhään tehtynä koiralle tuli ylimääräisiä askeleita. Kutoselle piti ehtiä koiraa kääntämään paremmin kepeille. Sinne ehti hyvin vekkaamaan. Ysiä kokeilin sekä pakkovalssina että takaakiertona. Takaakierto oli Saralle luonnollisempi tehdä tässä tilanteessa. Pakkovalssaten se hyppäsi huonommalla tekniikalla.

B-radalla jaakotus nelosella käänsi koiraa liikaa. Tähän sopi ihan vain perusohjaaminen. Takaakierrot 7.-10. esteillä sujui hyvin, kunhan vain sai kasin onnistumaan. Okserille koira piti saatella. Sillä oli kyllä suorat näkymät okserille putkesta, mutta se ei nähnyt sieltä minun ohjausta.

RINNA ehti aksailla ennen Saran vuoroa. Tehtiin keppejä häiriöteemalla. Keppien jälkeen oli maassa palkkana valmiiksi pallo. Ensin vedätin koiraa, taputtelin käsiä reisiin ja kuljin kylki edellä laukaten. Nämä oli Rinnasta ihan ok. Sitten heittelin leluja koiran edestä sen pujotellessa. Tässä vauhti hidastui, mutta Rin suoritti silti kepit loppuun :) Keinua tehtiin putkesta vauhtia ottaen. Se oli ihan jees.

Hypyllä tehtiin kääntymistä. Hypylle mentiin toisen siivekkeen puolelta ja jatkettiin takaisin samaan suuntaan. Laitoin riman vinoksi avuksi. Kokeilin ensin putkesta hypylle ja siitä takaisin putkeen. Vauhtia oli liikaa eikä koira kääntynyt hyvin. Laitoin avuksi pallon siihen mihin halusin koiran laskeutuvan, mutta koira lähti vain liikkeeseen mukaan reagoimatta palloon. Tehtiin sitten ihan perustreeninä niin, että jätin koiran odottamaan ja juoksin koirasta poispäin. Pudotin pallon matkalle ja jatkoin juoksua. Vapautuin koiran ja sen piti ottaa pallo mukaan tullessaan. Tätä väännettiin jonkun aikaa ennen kuin saatiin sujumaan. Laitoin sitten pallon taas hypylle ja nyt sujui :)

SARA tauotti Rinnaa tekemällä välillä pussia namilätkällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti